Oppslag om Lommedalens IL i Dagens Næringsliv 29. desember

Postet av Lommedalens IL den 29. Des 2020

Oppslag om Lommedalens IL i Dagens Næringsliv 29. desember

Dagens Næringsliv (DN) har i dag 29. desember et oppslag om bruk av miljø- og helseskadelige desinfeksjonsmidler i Lommedalshallen. Etter å ha vært i kontakt med engasjerte foreldre i LILs basketgruppe, tar DN for seg hvordan potensielt miljø- og helseskadelige desinfeksjonsmidler kommer i bruk, spesielt i en sitasjon der det råder usikkerhet om hvordan godt smittevern og aktivitet kan forenes på en akseptabel måte. 

I korte trekk, det er svært uheldig hvis Lommedalens IL har brukt miljø- og helseskadelige midler i vårt arbeid for å sikre godt smittevern. Vi vil gå gjennom alle sider av denne saken for å sikre at både barn og foreldre, ansatte og trenere har trygge rammer i våre anlegg. Dette vil vi gjøre i samarbeid med Bærum kommune som idrettslaget opplever gjør det de kan for å bidra i en krevende tid. Vi har i dag tatt kontakt med Bærum kommune for å fortsette arbeidet med å finne gode løsninger som kan bidra til aktivitet på tross av en krevende smittesituasjon.

Samtidig vil vi takke for engasjementet fra våre egne medlemmer i denne saken. Når usikkerheten råder, samtidig som ønskene om tett oppfølging er mange og kravet om kompetanse stort, sitter ikke idrettslaget umiddelbart på alle resursene det er behov for. Den største ressursene er da våre over 2500 mange medlemmer, deres engasjement og kompetanse.


Fortsatt god jul og et godt nytt år til dere alle i Lommedalens IL! 

Ole Reistad
Styreleder - Lommedalen IL


IDRETTSLAGET ØNSKER ALLE EN GOD JUL

Postet av Lommedalens IL den 24. Des 2020

Kjære alle aktive, frivillige, ansatte og medlemmer.  

2020 har vært et spesielt år. Bortsett fra noen få mnd. har vi klart å holde aktiviteten i gang. Dette var nytt for oss alle og i starten fant vi nye måter å trene på. Det ble trent via Teams, noen fant seg en gresslette og andre var ute å løp. Dere var kreative. Det har vært mange nye strenge regler å forholde seg til, men det har dere tatt på strak arm. Jeg vil takke dere alle for at dere har vært med å bidratt til at vi kunne holde aktiviteten i gang.  

Jeg håper 2021  blir et langt bedre år med mer sosialt samvær med kollegaer, venner og familie og ikke minst at alle i klubben kan få lov til å trene og spille kamper. Da er det viktig at vi alle fortsetter å er like flinke som vi har vært til nå så satser vi på at 2021 blir et mye bedre år for oss alle. 

Ønsker dere alle en riktig god jul og ett godt nytt sport år. 

Julehilsen fra 
Marianne Fjelberg
Daglig leder - Lommedalens IL
Bærum kommune har behandlet søknaden om ferdigattest

Postet av Lommedalens IL den 21. Des 2020

Bakken er klar!

Bærum kommune har i ekspressfart behandlet søknad om ferdigattest – Lommedalens IL mottok denne torsdag – og denne saken er dermed ute av verden! 

Bakkesjef Odd Arne Juliussen og våre andre mannskaper står dermed klare til å ønske DEG velkommen til Krydsbybakken også i vinter når bakken er klar for åpning
.

Mvh
Alle i Lommedalens IL som gjør sitt for at bakken blir klar!

Bærum viderefører smitteverntiltak

Postet av Lommedalens IL den 18. Des 2020

Bærum viderefører smitteverntiltak

Bærum kommune viderefører smitteverntiltakene som ble vedtatt 4. desember. Det innebærer blant annet at det fortsatt vil være stengt for innendørs trenings- og fritidsaktiviteter for alle over 13 år.

Les hele oppdateringen på Bærum kommunes hjemmesider
https://www.baerum.kommune.no/korona/korona-informasjon-fra-barum-kommune/#chapter1

TO LIL-LAG INVITERT TIL "NORDISK"

Postet av Lommedalens IL den 16. Des 2020

TO LIL-LAG INVITERT TIL "NORDISK"
To lag fra Lommedalens basketgruppe er invitert til den prestisjefylte turneringen Scania cup i Södertälje i april! Det har aldri skjedd før. Det er gruppas G14 og J14-lag som begge er invitert.


Dette er i tillegg den aller første gangen at et jentelag fra Lommedalen er invitert. Vi gratulerer! G14 ble invitert også i fjor, men turneringen ble da avlyst grunnet covid 19. Tidligere er 2001-generasjonen på guttesiden blitt invitert tre ganger og deltok i turneringen to ganger.
Scania cup har siden tidlig 1980-tall vært et uoffisielt nordisk mesterskap for aldersbestemte klubblag. Det er en invitasjonsturnering, som betyr at man kan ikke melde seg på. Hvert år inviteres derimot de beste lagene fra alle de nordiske landene.
NBBF har de senere årene arrangert en egen Scania-kvalik, der de beste lagene er blitt invitert. I år har det ikke vært noen slik kvalik på grunn av pandemien. Men NBBFs sportssjef, Brent Hackman, kan fortelle at forbundet, i tillegg til å studere resultater og tabeller, har vært i kontakt med over 100 coacher i hele landet for å kartlegge hvilke lag som skal inviteres og få muligheten til å representere Norge i år i de forskjellige årsklassene.


Link til listene over alle inviterte lag. Merk at BU14/B07 står for "Boys under 14/Boys 2007" og GU14/G07 står for "Girls under 14/Girls 2007":
Det er langt fra sikkert at årets turnering kan avholdes. Hvis den blir avholdt, vil NBBF ta stilling til om de vil anbefale de norske lagene å  delta i god tid før fristen for å trekke seg.
Men invitasjonene er uansett en fantastisk anerkjennelse av den innsatsen som disse to treningsgruppene nedlegger! Dette betyr i klartekst at både G14 og J14 per i dag er rangert som topp-3 i Norge i sine respektive årsklasser!
Vi gratulerer begge lagene med invitasjonen og vil samtidig rette en stor takk til alle som bidrar til et fantastisk godt treningsmiljø: De to coach-teamene, laglederne og to foreldregrupper som alltid stiller entusiastisk opp for å tilrettelegge for aktiviteten. Det har som kjent vært ekstra mange oppgaver som har måttet utføres under korona-pandemien.
Vi krysser fingrene for at lagene faktisk får reise til Södertälje for å representere Norge i april!Kommunen stenger trenings- og aktivitetstilbud innendørs for alle over barneskolealder.

Postet av Lommedalens IL den 5. Des 2020

Endringer for aktiviteter for barn og unge

Bærum kommune har denne uken vedtatt at det stenges for trenings- og aktivitetstilbud innendørs for alle over barneskolealder. Det innebærer en innstramming for personer mellom 13 til 19 år.

Bakgrunnen for beslutningen er at det fortsatt er høyt smittetrykk i Bærum og at vi har sett en del smitte knyttet til aktiviteter for denne aldersgruppen. Endringen er på linje med gjeldende regler i Oslo og en del andre kommuner i nærområdet. Det er unntak for personer med funksjonsnedsettelser og andre sårbare grupper. Skolesvømming videreføres.

Endringen gjelder fra og med 7. desember og foreløpig frem til midten av desember.

Informasjonen finner du på kommunens sider: https://www.baerum.kommune.no/korona/korona-informasjon-fra-barum-kommune/#chapter1

Mer informasjon om idrett og trening finner du her:
https://www.baerum.kommune.no/korona/rad-og-regler/idrettsanlegg-svommehaller-og-bad/
MER INFO OM COVID-19
https://www.lil.no/p/55940/covid-19-informasjonÅrets julekalender

Postet av Lommedalens IL den 30. Nov 2020

Følg med på Idrettslagets julekalender

I år har idrettslaget valgt å lage en julekalender. Der har administrasjonen og gruppelederne i samarbeid valgt ut 24 personer som hver på sin måte representerer all frivillighet i idrettslaget.

Idrettslaget hadde ikke vært den bautaen i lokalsamfunnet uten frivillighet og dugnadsånd.

I tiden frem til 24.desember skal alle de nominerte få muligheten til å avgi sin stemme til en av tre forskjellige organisasjoner; Mental Helse Ungdom, Zuccarellostiftelsen eller SOS Rasisme. Dette blir idrettslagets «julegave» i år.

Mental helse Ungdom
Zuccarellostiftelsen
SOS Rasisme

Hver morgen kl 07:00 åpner vi en ny luke i vår egen julekalender. Hvem som skjuler seg bak lukene?


Søknad om ferdigattest for Krydsbybakken sendt til Bærum kommune

Postet av Lommedalens IL den 26. Nov 2020

Søknad om ferdigattest for Krydsbybakken
sendt til Bærum kommune!

Multiconsult har i dag sendt søknad om ferdigattest til Bærum kommune. Lommedalens IL har dermed lagt grunnlaget for Krydsbybakken skal kunne drive som planlagt også kommende vinter 2020/ 21.

Lommedalens IL ble fredag 13. november via Budstikka ble kjent med at Bærum kommune vurderte å stanse all bruk av Krydsbybakken fra og med 1. desember 2020 og hele vintersesongen/skisesongen 2020/2021. Klubben tok da kontakt med Multiconsult som ansvarlig søker for å oppklare situasjonen. Dette har resultert i en redegjørelse fra Multiconsult til Bærum kommune, da også med søknad om ferdigattest, oversendt i dag 26. november.

Lommedalens IL har, som byggherre, ovenfor Bærum kommune i et eget brev 24. november beklaget den situasjonen som har oppstått. Vi har også bedt Bærum kommunen ta kontakt dersom ytterligere redegjørelse eller dokumentasjon fra klubben som byggherre er nødvendig.

Lommedalens IL er stolte av Krydsbybakken og den viktige rollen bakken har i både organisert og uorganisert aktivitet i Lommedalen – spesielt i den vanskelige tiden vi alle erfarer nå. 

Takk for alt godt engasjement for bakken vår!

Ole Reistad

StyrelederLES OGSÅ

Bærum kommune truer med å stenge Krydsbybakken. Vinnere av årets siste OverSkogogHei trekning

Postet av Lommedalens IL den 24. Nov 2020

Vi takker en enorm deltakelse 

Vi ønsker å takke alle dere deltakere for det fantastiske engasjementet rundt OverSkogogHei. At så mange skulle snøre på seg joggeskoene og ta fatt på så mange turer hadde vi aldri forestilt oss. 
1 172 deltakere har gått, jogget eller løpt våre 51 oppsatte turmål, fra 04.mars til 31.oktober.
Det har blitt registrert 40 510 antall turer siden oppstart i mars, noe som er helt utrolige tall.

Vi takker ydmykt og håper dere har kost dere like mye som oss med årets trimkonkurranse.


Vinnere av årets "OverSkogogHei".

Felleski: Sølvi Gunnes

Hooka sko: Arne Nysveen

Årskort: Trond Bjerge

Årskort: Nina Skarseth

Gavekort 500 kr: Hanne Lerstang

Gavekort 500 kr: Per Bjørnsrud

Gavekort 300 kr: Grete Steene-Johannessen

Gavekort 300 kr: Aud Sirnes

Gavekort 300 kr: Kamilla Lenes

Gavekort 300 kr: Ingrid Nyheim

Gavekort 300 kr: Kyrre Kristiansen

Vi ønsker å takke Verket sport som sponsor av kjempefine premier til årets konkurranse. 


Vi jobber hele tiden med å skape et best mulig tilbud til dalens beboere. Ikke bare innenfor idrettens verden. Meld dere gjerne inn i klubben hvis dere føler et ønske om å støtte oss i det videre arbeidet med dette. Bare å klikke her: https://www.lil.no/p/16011/bli-medlem

Oppdatering fra Bærum kommune

Postet av Lommedalens IL den 19. Nov 2020

Oppdatering fra Bærum kommune

Kommunen vurderer å følge Oslo igjen, men Kommuneoverlegen anbefaler ikke at det gjøres ytterligere begrensninger i barn og unges fritid nå, og underbygger dette med at det kan se ut som smitten blant barn og unge i Bærum har gått noe tilbake siste uke. Kommune direktør Geir B. Aga vurderer nå behovet for revisjon av Bærums forskrifter opp mot Oslos nye vedtak.

Du kan lese hele artikkelen fra Budstikka under. (+ abonnement)
https://www.budstikka.no/koronavirus/smitten-pa-skolene-pa-vei-til-a-bli-brent-ut/613359!/


Vi fortsetter med treninger som planlagt for barn og ungdom opp til 19 år og minner om: 

 1. Syke personer skal holde seg hjemme 
 2. God hånd- og hostehygiene og forsterket renhold 
 3. Holde minst en meters avstand og redusere kontakt mellom personer 

Samt at vi minner om dette avsnittet i Beredskapsplanen som ble sendt ut i forrige uke.
Les Lommedalens IL sin beredskapsplan her


Hva skjer hvis det oppstår smitte i et lag/gruppe?
 

Det er Bærum kommune ved kommuneoverlege/smittesporingsteam, som til enhver tid bestemmer hvordan vi skal opptre hvis vi har mistanke om smitte eller sykdom:

 • Dersom en utøver/trener er syk og/eller har covid-19 symptomer, så skal utøver/trener ikke møte opp på aktiviteten, men bli hjemme. Vedkommende skal varsle trenerappartet, men er ikke forpliktet til å fortelle hvilken sykdom det gjelder. Dersom allmenntilstanden oppleves som god etter 24 timer kan utøver/trener møte opp på aktiviteten. Er du i tvil, ta kontakt med koronatelefonen.
 • En utøver/trener som er i karantene skal holde seg hjemme og varsle trenerapparatet ved fravær. Man er ikke forpliktet til å gi detaljer om grunnen til at man er i karantene.
 • Hvis det er kjent at en utøver eller person i støtteapparatet skal testes for korona, skal det i perioden frem til testresultat er avklart, ikke være flytting av spillere mellom lag/grupper. Laget/gruppen skal fortsatt kunne gjennomføre aktiviteten.
 • Så lenge det ikke er bekreftede nærkontakter og/eller disse ikke er satt i karantene med krav om at flere skal i karantene, kan aktiviteten forløpe som normalt, dvs at aktiviteten kan gjennomføres.
 • Hvis en i husstanden har bekreftet covid-19, skal alle nærkontakter holdes i karantene. 
 • Dersom utøver eller person i støtteapparatet i laget/gruppen har fått bekreftet covid-19 og informasjon om dette er gitt til klubben eller er kjent på annen måte skal: 
  1. Lagets/gruppens treninger avlyses
  2. Kommunelegen kontaktes
  3. Idrettslaget varsles ved daglig leder 
  4. Laget/gruppens og ev. idrettslag rette seg etter de pålegg/krav som kommunelegen fastsetter
  5. Idrettslaget varsler eget særforbund hvor det er et krav 
  6. Laget/gruppen gjenopptar sin aktivitet først når kommunelegen gir klarsignal om det
 • Alle som er smittet med covid-19 i Bærum kommune blir meldt til smittesporingsteamet i kommunen. Smittesporingsteamet starter da umiddelbart med sporing av flere nærkontakter i samme miljø og setter berørte parter i karantene for å forhindre videre spredning av smitte. Klubbens utøvere og trenere bør oppfordres til/minnes på å gi slik informasjon til smittesporingstemaet i kommunen at klubben vil bli varslet om hvilke treninger/konkurranser/arrangement de har deltatt på i klubbens regi, og raskest mulig kan få bidratt med opplysninger til smittesporingsarbeidet og/eller får avlyst treninger/konkurranser der eventuelle nærkontakter vil delta. 

Informasjon ang. Krydsbybakken

Postet av Lommedalens IL den 14. Nov 2020

Informasjon ang. Krydsbybakken

Dagens Budstikka har et oppslag om at Bærum kommune truer med å stenge Krydsbybakken og ilegge idrettslaget tvangsmulkt. Bærum kommune uttaler at det har funnet det nødvendig å gå til det skritt siden kommunen ikke har fått søknad om ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på arbeider gjennomført i 2011 og 2012. Utgangspunktet er et brev sendt idrettslaget nå i november 2020.

Dette er en situasjon som aldri burde ha oppstått, og Lommedalens IL vil nå forsikre seg om at Bærum kommune får den dokumentasjonen kommunen trenger for at bakken kan drives som planlagt vinteren 2020/ 21. Slik det også går frem i artikkelen, tar Multiconsult på seg ansvaret for at det ikke er søkt om ferdigattest og brukstillatelse, og Lommedalens IL vil følge opp dette mot Multiconsult og Bærum kommune. Idrettslaget har god tro på at dette vil finne sin løsning før fristen innen utgangen av november.


Lommedalens ILs beredskapsplan for Covid-19

Postet av Lommedalens IL den 11. Nov 2020

Men først, litt informasjon....
Spesifisering fra mandagens publisering av reglene fra Bærum kommune 


Voksne over 20 år:

 • Det er ikke tillatt å organisere eller delta i organisert trening eller organiserte fritidsaktiviteter.
 • For særskilt sårbare og utsatte grupper er det mulig med tilpasset aktivitet, så lenge det ikke er fysisk kontakt mellom deltakerne og gjeldende smittevernregler følges. 

Barn og unge under 20 år:

 • Organisert trening og andre organiserte fritidsaktiviteter kan gjennomføres. Det er ikke tillatt med samlinger med andre eller flere deltakere enn de som vanligvis deltar i aktiviteten, eller på annet sted enn der aktiviteten vanligvis gjennomføres. 
 • Det er ikke tillatt å organisere eller gjennomføre kamper, cuper, stevner, turneringer og lignende.
 • Plikten til å bruke munnbind gjelder ikke for barn og ungdom under 20 år under organisert trening eller organiserte fritidsaktiviteter. 

Munnbind:

 • Det er påbudt med munnbind i idrettshaller, gjelder for trenere og alle de over 20 år. Det er kun utøvere som er fritatt bruk av munnbind.
 • Der hvor det er vanskelig å holde 1 meter avstand, inn og ut av idrettshall og klubbhus oppfordrer kommunen til å bruke munnbind. Dette gjelder innendørs og ikke for barn under 12 år eller de som av medisinske grunner eller andre årsaker ikke kan bruke munnbind. 
 • Se også regler for bruk av munnbind: https://www.baerum.kommune.no/korona/rad-og-regler/munnbind/ 

Se også lokal forskrift på kommunens nettside her: https://www.baerum.kommune.no/korona/korona-informasjon-fra-barum-kommune/  

Dette er fortsatt de 3 viktigste hovedprinsippene for å bremse smittespredning: 

 1. Syke personer skal holde seg hjemme 
 2. God hånd- og hostehygiene og forsterket renhold 
 3. Holde minst en meters avstand og redusere kontakt mellom personer 

 Infoskriv om bruk av kommunale idrettsanlegg som er sendt ut tidligere til alle gruppene gjelder fortsatt (Det er generelle retningslinjer  for bruk av kommunale anlegg og gjelder både utendørs og innendørsanlegg. Derfor må det stå noe om arrangementer) i tillegg til de nye retningslinjene som nevnt over.


Beredskapsplan for koronasituasjonen – høst 2020 
vil kunne bli fortløpende endret

Planen gjelder Lommedalens IL håndtering av smittevern og endringer i situasjonen på grunn av korona, og særlig hva som skjer ved smitte/utbrudd i klubben.  

Klikk her for å lese Lommedalens ILs beredskapsplan - Høst 2020
OPPDATERING SØNDAG 8.NOVEMBER

Postet av Lommedalens IL den 8. Nov 2020

OPPDATERING SØNDAG 8.NOVEMBER

En kort oppdatering til alle våre medlemmer – Lommedalens IL har nå registrert at alle elever ved Mølladammen skole er i karantene til minst 14. november, dette betyr at alle elever ved Mølladammen heller ikke deltar i sosiale aktiviteter i denne perioden. Det er også klassetrinn ved barneskolene som har samme status, dvs. karantene utover i neste uke, så fremover må hver og en være seg sitt ansvar bevisst og ikke ta del i idrettsaktiviteter når man er i karantene.

I tillegg har er det stopp i all kampaktivitet i fotball og futsal I Oslo – og dermed i Bærum - fra og med i 06. november til og med 30. november. På samme måte er all kampaktivitet i håndball og basket stanset frem til og med 10. november. I realiteten er derfor all kampaktivitet i Lommedalens IL anlegg  stanset inntil idrettslaget får klarsignal om at dette endres. 

NB! Lommedalens IL fortsetter å organisere treninger så langt dette er mulig innen de ulike gruppene, så vi oppfordrer alle til å følge tilbakemeldingene tett fra de ulike gruppene. 

Fortsatt god helg til dere alle,

 

Ole Reistad

Styreleder

Lommedalens IL

Coronatiltak i Lommedalen IL etter Regjeringens nye tiltak

Postet av Lommedalens IL den 6. Nov 2020

Til alle medlemmer og lokalt engasjerte i og rundt Lommedalens IL

Aller først – følg anvisninger fra sentrale og lokale myndigheter! Vi er i en spesiell situasjon og vi er alle avhengige av hverandre.

For det andre – Regjeringen har besluttet foreløpig å begrense idrett for barn og unge i så liten grad så mulig. Det betyr at Lommedalen IL foreløpig – med vekt på foreløpig – gjør vårt ytterste i å fortsette å tilby barn og unge en aktiv hverdag. Justeringer vil skje og smittevernstiltak vil være en del av alt som skjer, men tilbakemeldingen er tydelig; barn og unge skal prioriteres og det av en grunn - idretten har en viktig sosial og samfunnsmessig funksjon – når Regjeringen og lokale myndigheter IKKE gir anvisninger om å stoppe all idrett så ligger det en vurdering bak dette – den vurderingen er idretten har en viktig funksjon i seg selv. Det kan synes lett for noen av dere å stoppe trening, men også dette har konsekvenser for mange barn, negative konsekvenser som ligger i hele vårt formål å ivareta at ikke skjer.

For det tredje - Lommedalens IL fortsetter derfor nå å følge skolene, dette vil si at alle som er i karantene med utgangspunkt i skole også er dette opp mot aktiviteter lokalt!

Formannskapet i kommunen skal ha møte mandag kveld og at vi kommer tilbake med informasjon så fort nye retningslinjer foreligger.

Til sist - en riktig god helg til dere alle,

Ole Reistad
Styreleder
Lommedalens IL

Sesongavslutning OverskogogHei

Postet av Lommedalens IL den 6. Nov 2020

Tusen takk for en enorm deltakelse

Da var "OverSkogogHei" over for denne gang. Tusen takk til alle deltagere der ute som har vært med på å gjøre dette til en stor fornøyelse. Nesten 1200 deltagere har gått over 40 000 turer. Det er helt sinnsykt! Vi har en del premier som skal deles ut til aktive deltakere. Disse blir kontaktet og vi publiserer vinnere i løpet av kort tid. Vi håper å se så mange som mulig til ny runde til våren.

Vi jobber hele tiden med å skape et best mulig tilbud til dalens beboere. Ikke bare innenfor idrettens verden. Meld dere gjerne inn i klubben hvis dere føler et ønske om å støtte oss i det videre arbeidet med dette. Bare å klikke her: https://www.lil.no/p/16011/bli-medlem

Hilsen alle oss i LIL

Ta idrettens koronavettkurs

Postet av Lommedalens IL den 2. Nov 2020

Ta idrettens koronavettkurs

Dette er et smittevernkurs for utøvere (fra 13 år og oppover) og foreldre eller foresatte til utøvere opp til 12 år.

Norges idrettsforbund har utarbeidet et fellesidrettslig e-kurs om koronavett. Idrettens koronavettkurs er et smittevernkurs for utøvere. Kurset er for utøvere fra 13 år og oppover og foreldre eller foresatte til utøvere opp til 12 år. Foresatte må legge inn egne barn i sin profil i Min idrett for at utøvere på 13-14 år skal kunne ta kurset. Kurset tar ca 10 minutter å gjennomføre.

Ta kurset på idrettsforbundets hjemmeside:
https://www.idrettsforbundet.no/tema/koronavirus/koronavettkurs/

(bilde fra idrettsforbundet.no)
Idrettslagets Covid-19 oppdatering

Postet av Lommedalens IL den 1. Nov 2020

Idrettslagets Covid-19 oppdatering

Nå har Covid-19-viruset for alvor nådd Lommedalen, derfor – nå må vi alle ytterligere øke oppmerksomheten og ta ansvar for oss selv og våre omgivelser!

Vi må ha høy bevissthet i alle lag og grupper om at nå hviler dette på hver enkelt av oss – alle trenere og lagledere har fått beskjed om at «mistenkte tilfelle COVID-19» og «sannsynlig tilfelle COVID-19» skal ikke delta på trening:

 • Med «mistenkt tilfelle av covid-19» menes en person som har akutt luftveisinfeksjon med ett eller flere av følgende symptomer; feber, hoste, tungpustethet, tap av smak- eller luktesans, eller vurdert av lege som mistenkt covid-19.
 • Med «sannsynlig tilfelle av covid-19» menes nærkontakt til bekreftet tilfelle av covid-19 som også fyller kriterier for mistenkt covid-19 (se over) i påvente av testsvar. Et sannsynlig tilfelle isolerer på samme måte som et bekreftet tilfelle. De som bor i samme husstand bør være i karantene i påvente av prøvesvar.

Alle nærkontakter til en bekreftet smittet person skal i karantene og bør testes. Dersom du er nærkontakt, blir du kontaktet gjennom smittesporing og får beskjed om hva som gjelder for deg. Du blir definert som nærkontakt hvis du, innen 48 timer før personen med bekreftet smitte fikk de første symptomene, har hatt mindre enn 2 meters avstand i mer enn 15 minutter, eller - direkte fysisk kontakt, eller - direkte kontakt med sekreter (for eksempel spytt, snørr og tårer).  Dersom personen med bekreftet smitte ikke har symptomer, gjelder det innen 48 timer før den positive testen ble tatt.

Hovedstyret ytterligere tiltak i idrettslagets regi på bakgrunn av flere tilfeller av smitte påvist i Lommedalen den siste uken, men vil komme tilbake til dette etter kontakt med kommunelegen i uken som kommer.  

 

Takk for at dere alle bidrar!

Korona og gjeldende smittevernsrutiner ved kamper i Lommedalen idrettshall

Postet av Lommedalens IL den 30. Okt 2020

 

/var/folders/8t/nxzpbvd16lxc89xp8nn_t2hc0000gn/T/com.microsoft.Word/WebArchiveCopyPasteTempFiles/20150515140230277686-1324.png?width=984&height=160&scale=both&mode=stretch&quality=90

 

                                               

 

Lommedalen basket følger til enhver tid nøye de oppdaterte bestemmelser knyttet til korona og smittevern fra: NBBF, Bærum kommune, FHI, HelsedirektoratetNorges idrettsforbund

 

Generelt

 • INGEN med noen som helst symptomer på sykdom skal møte opp!
 • Medbrakte baller skal være vasket på forhånd 
 • Vær forberedt på at det kan forekomme forsinkelser. Sørg for å ha på bra med tøy, da dette kan innebære at det blir noe venting utenfor hallen. Vær tålmodige, og ikke la dette gå utover de frivillige, de gjør så godt de kan!
 • Reduser antallet tilskuere. Vi oppfordrer kun foreldre som stiller som sjåfører, til å komme. Antallet tilskuere kan under ingen omstendighet overstige 20
 • Vi tillater streaming av kampen på lagets lukkede FB gruppe, slik at familiemedlemmer kan se kampen hjemmefra

 

Spillere, støtteapparat

Praktisk informasjon 

1.    Ved ankomst

 • ALLE må sprite hender på vei inn og ut av hallen. Dere vil bli vist hvor og vår koronavakt vil følge dere til garderoben. Lommedalen BLÅ DØR - Bortelag RØD DØR. Lagets navn vil stå på garderobedøren
 • Oppvarming ut over 5-10 minutter på banen, må gjøres ute. Fotballbanene kan IKKE benyttes dersom det er noen på dem!
 • Laget må holde seg i garderoben til noen henter dem ut i hallen
 • HUSK å ta med ALT fra garderoben på vei inn i hallen. Smittevask skal gjennomføres og laget skal ikke tilbake i garderoben etter kampstart. Nødvendige toalettbesøk tillates selvfølgelig, men det er kun toalettene ved hovedinngangen som skal benyttes
 • Benker og alle berøringspunkter må sprites mellom kamper. Det kan ta noe tid, så vær tålmodige! Dette er mye bedre enn ikke å spille!
 • NB! Husk én meters avstand til en hver tid: Ute før kamp, i «sprite-kø» på vei inn, i garderoben og på vei ut etter kampen!

2.     Under kamp

 • Husk også én meters avstand på benken! Hvert lag får to benker
 • Husk at 1-metersregelen gjelder overfor dommerne under kamp!
 • Det skal ikke feires med klemmer eller «high five»! Hilsning før kamp og takking for kampen foregår med avstand 

3.    Etter kampen

 • Lagene pakker raskt sammen sakene sine og sluses ut i enden av hallen etter å ha spritet hender. Altså et annet sted enn der man går inn! Vær raske, da to andre lag kan sitte i garderoben og vente på å få komme inn i hallen!

.

Publikum

Praktisk informasjon

1. Ved ankomst

 • Vær nøye med å holde én meters avstand mens du venter på å bli sluppet inn i hallen
 • Vær tålmodig, vi kan ikke slippe deg inn i hallen før publikum fra forrige kamp er ute av hallen!
 • Publikum registreres med QR kode på mobil, se plakat ved ankomst. Koronavakten vil vise deg dette
 • Publikum henvises opp til galleriet. Hold til enhver tid én meters avstand, også i trapp på vei opp til galleriet

2. Under kamp

 • Ståplasser er merket opp med tydelige klistremerker med én meters avstand. Dette MÅ overholdes! 
 • Brudd på reglene for arrangementet kan medføre bortvisning fra hallen
 • Det er ingen kiosk under arrangementet

3. Ved kampslutt

 • Publikum sluses ut i enden av hallen. Altså et annet sted enn der man går inn! Man må sprite hender på vei ut. En koronavakt vil stå klar
 • Vær vennlig å forlat hallen så raskt som mulig for å unngå arrangementsforsinkelser

 

VELKOMMEN til Lommedalshallen! 

Vi gleder oss til kamp!
Alpin&Freeski gruppen inviterer til familiesamling

Postet av Lommedalens IL den 23. Okt 2020

Lommedalen Alpin og Freeski inviterer 

til familiesamling på Vestlia Resort, Geilo 11-13 desember.

For de eldste barna, U12/ U14/ U16 er det muligheter til å kjøre førjulscup i SL, SSL og SG i Asle løypa, Vestlia.

For de yngre barna er det organisert trening i Hallingen, Vestlia

Påmeldingsfrist 7 nov

Ved spørsmål kontakt
Hanne Meland Hemminghytt, tlf 90943433
Truls Mortensen, tlf 922 99 043


I tillegg kan Julebord lørdag forhåndsbestilling mot ett pristillegg:

Voksen kr 395,- per person

Barn 5-15 kr.195,- per barn


Informasjon om sesongen 2020/21

Postet av Lommedalens IL den 20. Okt 2020

Gjesteinformasjon - COVID-19

Vi ser frem til å ønske alle våre besøkende velkommen til en ny skisesong og mange fine vinteropplevelser i Lommedalen Skisenter.

Den kommende sesongen vil dere oppleve at ting er litt annerledes, da vi har tatt nødvendige forhåndsregler for å sikre at alle som oppholder seg i anlegget skal føle seg trygge. Vi gjør oppmerksom på at disse reglene vil være synlige i anlegget ved sesongstart, samt at de vil kunne endres i tråd med nasjonale endringer.

Våre fire grunnpilarer for å bremse smittespredning

1.     Hold minst 1 meter avstand.

2.     Vaske hendene ofte.

3.     Nys og host i albuekroken.

4.     Kom frisk. Dra hjem ved akutte luftveissymptomer

Heisen og sikkerheten til alle våre kunder og ansatte er av største betydning for oss. Vi vil ha stort fokus på å drifte anlegget etter gjeldende retningslinjer og vil kontinuerlig oppdatere rutiner og prosedyrer for å sikre at våre gjester kan ferdes trygt. Vi har skissert hva du som gjest kan forvente når du besøker oss denne skisesongen.

Smittesporing
Vi har navn og mobil på alle brukere som har kjøpt heiskort online. De som kjøper heiskort i billettluken, må registreres med navn og mobil. Kunder som besøker varmestua, må registrere seg med QR-kode. Disse navnelistene oppbevares i 14 dager og kan skrives ut ved etterspørsel fra myndighetene.

Kjøp av heiskort
I år er vi spesielt opptatt av du skal kjøpe heiskortet ditt online. De som ikke har keycard, kan bestille og betale heiskort og keycard online og komme inn i billettluken og hente ut keycardet. Dagskort vil være rimeligere å kjøpe online enn i billettluken. Dette for å unngå køer i billettsalget.

Heisene

T-kroken:
De som trener sammen, er venner og i familie kan ta t-kroken sammen. Alle andre må ta t-kroken alene.

Heiskø:
Krydsbybakken vil så langt det lar seg gjøre å legge til rette for å kunne opprettholde 1 mets avstand mellom personer i alle situasjoner.

Det må unngås trengsel mellom personer der det erfaringsmessig kan bli trengsel slik som i heiskøene. Med fysisk distansering i heiskøene kan ting bevege seg litt saktere enn vanlig, så vi setter pris på gjestenes tålmodighet og vennlighet. Videre ber vi alle våre gjester om å ha på seg votter eller hansker ved bruk av heisene. Av smittehensyn til ansatte skal personalet i utgangspunktet ikke hjelpe gjestene med heisen. Trenere og instruktører i skiskolen skal bistå sine grupper.

 Skiutleie
For å unngå trengsel i skiutleien vil det bare være en kunde eller en familie inne i lokalet av gangen. Hjelmer og staver flyttes bak disken for å unngå unødvendig berøring. Egen køordning vil bli oppsatt. Vi vil regelmessig desinfisere hjelmer, støvler og staver. Alle som har hjelm oppfordres til å ta med egen hjelm.

Varmestua
Gjestene må registrere seg med QR-kode. Alle bord/stoler vil være riktig plassert i henhold til smittevernreglementet. Vi ber alle våre gjester om å respektere markeringer. Det vil være færre sitteplasser i år enn vanlig. Ved stor pågang vil sitteplassene være reservert for gjester som kjøper mat og drikke. Bord og alle berøringspunkter vil vaskes hyppig.

All mat og drikke bestilles i salgsdisken. Det vil ikke være noe selvbetjening i år.


Trening/renn
Alle lag som skal trene i Krydsbybakken må signere på felles treningsavtale hvor smittevernregler er inkludert. Ved renn og trening kan ikke utøverne sette sekker, støvler og klær i varmestua. Det kan heller ikke skiftes i varmestuen.

Skianlegget
Lommedalen Skisenter vil så langt det lar seg gjøre å legge til rette for å kunne opprettholde 1 meters avstand mellom personer i alle situasjoner. Det må unngås trengsel mellom personer i områder der det erfaringsmessig kan bli trengsel slik som kø i skiheiser, inngangspartier, varmestuen, skiutleien, toaletter etc. Alle innendørsområder hvor vi kan forvente kødannelser vil vi ha gulvmarkering som viser riktig avstand til andre gjester. Det blir satt opp dispensere med antibac slik at det skal være mulig å utføre håndhygiene ved behov.

Refusjon og regler for sesongkort
Dersom anlegget må stenge pga Covid-19.
Ingen refusjon dersom anlegget holdes åpent 2/3 av sesongen.
Stenges anlegget ut sesongen pga Coivd -19 før 1. februar 2021 tilbakebetales 30 % av sesongkortet.

Vårt team
Alle ansatte i Lommedalen Skisenter vil gjøre alt vi kan for å holde våre gjester og ansatte trygge. Teamet skal være oppdaterte på forskrifter, hygienekrav og annen viktig informasjon før de begynner å jobbe. Er de ansatte syke eller har luftveissymptomer må de holde seg hjemme. Vi anser det som vår største oppgave å sørge for at både gjester og ansatte kan ferdes trygt i Lommedalen Skisenter.

 

Har du spørsmål?

Ønsker du mer informasjon eller har du noen spørsmål som gjelder Covid-19 i Lommedalen Skisenter kan du gjerne sende en epost til oss på post@lommedalenskisenter.no

Vi gleder oss til å gi deg en trygg og fin skiopplevelse i Krydsbybakken denne vinteren!

Velkommen!
Kjørestopp - Hjelp TØI å finn nye løsninger

Postet av Lommedalens IL den 12. Okt 2020

Spørreundersøkelse - 
Alternative løsninger for foreldrekjøring til fritidsaktiviteter


Til foreldre til aktive barn i Bærum,

Transportøkonomisk institutt (TØI) og Bærum kommune samarbeider om

forskningsprosjektet «Kjørestopp – 
Nye løsninger for å redusere foreldrekjøring til fritidsaktiviteter».

Det primære formålet med prosjektet er å gjøre det lettere for barn å reise til

idrettsaktiviteter uten å bli kjørt av foreldre. I den sammenheng gjennomfører TØI

nå en undersøkelse blant foreldre til barn i alderen 6-12 år som deltar i organisert

idrett i Bærum.

Det er frivillig å delta, men dine svar er viktig for at vi skal få kunnskap om hvilke

fordeler og ulemper foreldre og barn opplever med bruk av ulike transportmidler til

fritidsaktiviteter. Denne kunnskapen vil gi grunnlag for å utvikle tiltak som kan gjøre

det lettere å velge alternativer til bil når barna skal til aktiviteter.


Du finner undersøkelsen ved å klikke på lenken nedenfor, eller ved å scanne QRkoden

med din smarttelefon. https://url.quenchtec.net/lpXLzpOl


Frist for å svare på spørreundersøkelsen er 1. november.

Eventuelle spørsmål kan rettes til Erik Bjørnson Lunke (TØI):

ebl@toi.no eller på telefonnummer 90 52 31 04.
Tilbudene utsettes inntil videre

Postet av Lommedalens IL den 8. Okt 2020

Informasjon om Åpen hall og Fritidsklubben

Grunnet situasjonen vi står i dag, må vi dessverre utsette åpningen av både Fritidsklubben og Åpen hall. Vi ser at gjennomføringen av disse tilbudene blir vanskelig grunnet de strenge restriksjonene som er satt for innendørs anlegg.

Vi vil selvfølgelig forberede oss til å åpne opp igjen når tiltakene myknes, noe vi ser veldig frem til. 

Håper å se dere på" Åpen bakke" når snøen legger seg.

Mvh aktivitetsleder
Mats L. Sjuve


Vest Helse og drop-in time

Postet av Lommedalens IL den 6. Okt 2020

Samarbeidet med Vest Helse gir deg mer enn bare trening

Lommedalens IL har et tett og godt samarbeid med Vest Helse, og har i år inngått en super avtale som skal gagne våre spillere/utøvere. 

Vest Helse tilbyr utøvere som er knyttet til LIL, trening i treningssenteret for kr 399,- (Ingen bindingstid). De bistår spillere, trenere og støtteapparat ved akutte skader og ved belastningsplager. 

Tilbyr lag og utøvere idrettsspesifikk testing og prestasjonsfremmende trening.

Spillere som skades garanteres rask tilgang til Bærums eneste idrettsmedisinske poliklinikk, i tillegg til konsultasjon hos fysioterapeut og kiropraktor innen 24 timer.


Drop-in time med vår egen kontaktperson

Hver onsdag mellom kl 18:00 og 19:00 kan idrettslagets medlemmer bestillefysioterapikonsultasjon hos idrettsfysioterapeut Maya Rosvoll.

Bestill time ved å ringe 67 150 150 eller send e-post til maya@vesthelse.no


Maja har fysioterapeut med master i

idrettsfysioterapi fra Norges Idrettshøgskole. 
Startet å jobbe v/ Vest helse og trening 1. november i år.  
Jeg har fra før 3 års erfaring fra privat praksis. 
Jeg har også jobbet som fysioterapeut i 
Lyn toppfotball, med både herre- og damelaget.  

Kompetanse og erfaring innen fotballskader og generelle idrettsskader knyttet til hofte/lyske/lår, kne og ankel.

Håndballskole - Høstferie

Postet av Lommedalens IL den 15. Sep 2020


Påmeldingen til håndballskole i høstferien (uke 40) har startet.
Håndballskolen er for barn i 1. – 7. klasse og er åpen for spillere fra alle klubber.

OBS: Begrenset antall plasser.

Velkommen til Vestre Bærum LILs håndballskole i uke 40! Vi gjentar suksessen fra uke 33 og arrangerer håndballskole i uke 40. Håndballskolen er et tilbud for deg som er jente eller gutt, og som er født i 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008. Treningene vil forgå i Helsethallen og Lommedalshallen mandag til onsdag kl 09-15. Det vil bli sendt ut mail på hvor utøverne skal møte. Håndballskolen koster 1500 NOK og inkluderer lunsj og frukt hver dag. Vi vil til enhver tid overholde de nasjonale og håndballforbundets retningslinjer for smittevern.

KLIKK --- > MELD DEG PÅ HER <--- KLIKK 

Forhåndssalg av sesongkort 2020/21

Postet av Lommedalens IL den 11. Sep 2020

Nå er det mulig å forhåndskjøpe sesongkort for 
kommende skisesong i Lommedalen SkisenterAvslutningen på fjorårets sesong ble ikke helt som planlagt. Men vi har brukt sommeren aktivt på å klargjøre anlegget, og vi skal gjøre det vi kan for at årets sesong vil bli gjennomført på en forsvarlig måte på hensyn til smittevern. Vi ser frem mot en lang og snørik sesong og gleder oss til å møte gamle og nye besøkende. 
Forhåndssalget varer kun til 01.12, så ikke glem å kjøpe heiskort online innen den tid.
En fantastisk tur til Høvringen

Postet av Lommedalens IL den 7. Sep 2020

Årets første Høvringen tur for Damegruppa

Nok en gang hadde vi en fin tur i fjellheimen. Ingen av oss hadde vært på Høvringen tidligere og vi var godt fornøyd med fjellstua hvor vi bodde sammen med 4-5 andre personer.

Vi fikk eget bord i spisesalen langt fra andre folk, men tett sammen.

På Høvringen fjellstue hadde de kart i stor målestokk som viste stier i området.
Vi kjøpte 3 stykker slik at vi kunne dele oss.

Den første dagen gikk vi samme turen, men i forskjellig tempo. Stor var overraskelsen da vi kunne få kaffe og biteti da vi kom tilbake. Det var inkludert i døgnprisen. Vi var ute i 6-7 timer totalt.

På bildet spiser vi lunsj ute. Som du ser var det sol innimellom, men en lei vind og bare 7-10 C gjorde sitt til at lue og vanter var godt å ha.

Dagen etter delte vi oss i to grupper. Tre damer kjørte bil et stykke og gikk en tur inn til Peer Gynt hytta . Det var en  lett tur som ga lite utfordringer, men mye folk møtte de.

De fem andre gikk opp på en liten topp Vardefjellet ifølge kartet, men på skiltene sto det Vardehøe. Det var fint høyfjellsterreng hele tiden, men på tilbaketuren gikk vi gjennom en fin gammel furuskog.

Vi var like lenge ute som dagen før, men i slakere terreng unntatt oppstigingen til høe.

På opptur reiste vi innom Peder Balke senteret hvor vi spiste lunsj.

Tilbaketuren kjørte vi over Valdresflya og tok en snartur innom Brimiland. Der var det flott. Middag spiste vi på Valdres gjestegård, et gammelt ombygd fengsel litt syd for Leira. Der var det god mat og mye folk.

Kvannslådalsåi renner i søkket rett bortenfor oss. Terrenget var tørt og stiene var store og godt merket. Litt nedtur var å få servert kokt torsk og kylling til middag. Vi ble nok veldig bortskjemt i fjor på Hindseter.

Haslum HK tilbake som samarbeidsklubb med VB LIL Håndball

Postet av Lommedalens IL den 4. Sep 2020

Skal samarbeide med Haslum igjen: – En veldig god avtale for VB LIL 

Vestre Bærum Lommedalens IL og Haslum Håndballklubb har inngått en spennende samarbeidsavtale. VB LIL investerer i den gode kompetansen Haslum HK besitter for å stimulere håndballinteressen i vårt kjerneområde. 

(FOTO: Karl Braanaas/Budstikka)

Samtalene mellom klubbene startet allerede senhøsten 2019. Fra da og til nå har partene vært enige om at man må ha en tydelig plan, med noen tydelige mål som skal heve kompetansen i alle ledd i VB LIL. 

– Denne samarbeidsavtalen får våre aktive gutte- og jentespillere nyte godt av, men også trenere og støtteapparat gis muligheten til et betydelig kompetanseløft som skal komme hele klubben til gode, innleder styreleder i VB LIL, Jonas Røstad.


Som starten på samarbeidet arrangerte og gjennomførte eliteserieklubben VB LILs håndballskole i uke 33 i Lommedalshallen og Helsethallen. Her var det eliteseriespillerne som var trenere, i tillegg til blant andre Tom-Eirik Skarpsno og Haslum-trener Sten Stockfleth. 


Supplement 

Sportslig utvalg i VB LIL har det siste halvåret gjennomgått en restrukturering og har fått et betydelig løft gjennom dette. 

Derfor har det vært en klar plan at samarbeidsavtalen med Haslum skal komme i tillegg til, og ikke i stedet for det gode arbeidet som legges ned av det sportslige utvalget.

– Det er en sann glede - og med en stor dose stolthet og ydmykhet - å røpe nyheten om at VB LIL og Haslum igjen skal samarbeide. Det har vært en god og grundig prosess der vi begge har tenkt helt nytt, sier Tom-Eirik Skarpsno, daglig leder i Haslum Håndballklubb. Han blir ansvarlig for avtalen fra Haslums side. 

(FOTO: Karl Braanaas/Budstikka)

Primært er planen gjennom den splitter nye samarbeidsavtalen at VB LIL skal nyte godt av Haslum HKs erfaring og kompetanse på mange områder, blant annet: 

 • Skadeforebyggende kurs for trenere og støtteapparat to ganger i sesongen, ledet av Haslums medisinske og fysiske apparat 
 • Delta i et nyopprettet kompetansehevingsforum for alle trenere. Disse skal møtes fire ganger i sesongen for å sparre, få input og lære av Haslums trenerteam, samt Tom-Eirik Skarpsno - en av Norges fremste talentutviklere og mestvinnende trenere på toppnivå 
 • Haslum HK skal legge elitetreninger til Helsethallen/Lommedalshallen og åpne for yngre spillere å delta på konkurranser/lek i etterkant for inspirasjon og motivasjon 
 • Alle VB LIL-spillere og -trenere får gjennom avtalen sesongkort til Haslum HKs hjemmekamper i Eliteserien, NM og sluttspill


Samlet styre og sportslig utvalg 

– For Haslums del er det viktig å løfte kompetansen i klubbene rundt oss. Haslumskolen gjør det mulig. Dette skal ikke kun være en samarbeidsavtale rettet mot spillere, men også trenere og øvrige ledere i VB LIL, sier Skarpsno.  

Haslum signerte tidligere i høst samarbeidsavtaler med ØHIL og Snarøya, og nå er også VB LIL med på laget, i tillegg til Haslum IL Håndball.

– Det er gledelig at alle klubber for alvor går inn for å løfte kompetansen i bærumshåndballen. Vi har en spennende tid foran oss og gleder oss stort til å komme i gang, sier Skarpsno. 

Gleden er gjensidig hos styreleder Røstad og VB LIL. 

– En av de viktigste oppgave for ethvert styre er kostnadskontroll og økonomistyring. Denne avtalen anser et samlet styre og sportslig utvalg som et sportslig kupp for VB LIL og håndballen i vårt område. Størrelsen på kompensasjonen sier alt om at Haslum HK ikke har økonomisk motiver, men troverdige sportslige motiver og ambisjoner for håndballen i hele regionen, sier Røstad. 

(FOTO: Karl Braanaas/Budstikka)
RUS- OG SØPPELFRIE ANLEGG

Postet av Lommedalens IL den 2. Sep 2020

HOLD ANLEGGENE RUS- OG SØPPELFRIE

Vi ser at våre anlegg blir flittig brukt utenom organiserte treninger og kamper. Dette settes stor pris på, og vi oppfordrer alle som ønsker til å fortsette å benytte seg av våre baner. Vi minner samtidig på alle som benytter seg av våre anlegg at banene skal ryddes for søppel og holdes rusfrie.


Høst 2020 - Aktivitetstilbud

Postet av Lommedalens IL den 25. Aug 2020

Aktivitetstilbud høst 2020 - Lommedalens IL 


Lommedalens IL og alle våre idrettsgrupper tilbyr aktiviteter gjennom hele året, og i høst så har vi ikke ligget på latsiden. Lyst til å prøve håndball, eller bare utvikle deg som fotballspiller?Allidrett - f. 2014 og 2015

Vi ønsker å at barna som melder seg på allidrett skal få prøve et bredt utvalg aktiviteter, være sosial med jevnaldrende og oppleve gleden ved å være fysisk aktiv. Planlagt oppstart er i uke 36. (Vi må selvsagt ta et stort forbehold med tanke på retningslinjene i henhold til gjeldende snittvernregler). 

Kunne dette vært noe? Hjemmesiden til allidrett venter på klikk
https://www.lil.no/p/53739/allidrett 


Håndballskolen VB LIL - f. 2013 og 2014

Barna på håndballskolen får oppleve lek, moro, samarbeid, nye venner og ikke minst masse håndball! På håndballskolen legger vi stor vekt på at barna skal oppleve mestringsfølelse gjennom lek og spill, og bli "venn med ballen"! Håndballskolen ledes av klubbens egne trenertalenter, og ungdomsspillere. 

Interessert? Mer informasjon og kontaktinfo på siden deres.
http://haandball.vbhk.lil.no/p/51603/handballskolen 


Foto&Video prosjekt f. 2001 - 2005

Bli med i et produksjonsteam som skal ta idrettslaget til nye høyder. 

I 2019 var vi på plass på fotballgruppens EatMoveSleepCup, alpintgruppens Skifestival, langrennsgruppens Lommedalsrennet og idrettslagets Lommedalsuka. Som dere ser har vi nok å finne på, og vi ser også etter flere som ønsker å bli med i gruppen.

Det har stoppet litt opp i 2020 grunnet situasjonen rundt koronaviruset, men gruppen er klare for å starte opp igjen med et helt nytt og spennende prosjekt.

Er du en som vil å ha ansvaret for et stort filmprosjekt, har du et øye for filming, nysgjerrig og liker å utarbeide og planlegge intervjuer og/eller flink til å redigere klipp i Premiere Pro/FinalCut (eller andre programmer), da må du kontakte oss.

Kontakt thomas@lil.no for din interesse.


Fotballakademiet f. 2010 - 2013

Vi ønsker å tilby et sportslig og sosialt tilbud til alle gutter og jenter der treningsopplegget er tilrettelagt alle deltakere. Treningene vil foregå mandag, onsdag og fredag etter skoletid. Barn fra andre skoler enn Lommedalen vil bli hentet med buss eller personbil.


Ungdomsakademi f. 2007 - 2009

Dette er et ekstratilbud for G/J 2009-2007. I høst tilbys det treninger tirsdag og fredager. Trenerteamet består av vår egen trenerfirkløver, Erik, Mattis, Massimo og Waqas. 

Se ungdomsakademiets egen video her. https://youtu.be/I18kkTKaJP4

Lyst til å bli en bedre fotballspiller, og bidra med ditt i et fantastisk fotballmiljø?https://fotball.lil.no/p/16009/fotballakademiet 


Utviklingstrening f. 2006 - 2002

Målet med treningen er å gi de ivrigste spillerne våre et ekstra tilbud på trening av tekniske ferdigheter. Treningen skal være selvfinansierende. For 2020 er prisen for treningen satt til 750 kr/halvår.

Informasjon og påmelding
https://www.superinvite.no/#/invitation/7c9e9afa5a9dc68ccaf27d9effeb9383

Idrettshallene åpner opp for aktivitet på kveldstid fra mandag

Postet av Lommedalens IL den 21. Aug 2020

Idrettshallene åpner opp for aktivitet på kveldstid fra mandag

VIKTIG MELDING fra Bærum kommune

Idrettslag skal følge - retningslinjer idrettsanlegg Korona - ved gjennomføring av treninger. Det er leietakers ansvar å påse at retningslinjene følges

Smittesporing er viktig ved for å kunne holde samfunnet åpent. Det skal føres lister over hvem som deltar på de enkelte treningene og disse skal kunne forevises inntil 3 uker etter gjennomført trening. Dette gjelder også for arrangementer i fleridrettshallene. 
Føring av lister er leietaker ansvar.


VEDLEGG
Klikk for nedlasting: Retningslinjer idrettsanlegg

"Bærum åpner idrettshallene igjen. Idrettslag var lite fornøyde med at Bærum kommune stengte gymsaler og idrettshaller for trening denne uken." 

Les hele saken på Budstikka. (+ abonnement) 
https://www.budstikka.no/sport/baerum-apner-idrettshallene-igjen/597556!/

(foto: Eva Groven)
Allidrett 2020/21 åpen!

Postet av Lommedalens IL den 17. Aug 2020

Nå er påmeldingen oppe til Lommedalens IL - Allidrett 

Dette er et tilbud til barn født i 2014, altså førsteklassingene og barn født i 2015, de som går siste året i barnehagen. Vi ønsker å at barna som melder seg på allidrett skal få prøve et bredt utvalg aktiviteter, være sosial med jevnaldrende og oppleve gleden ved å være fysisk aktiv. 

Planlagt oppstart er i uke 36. (Vi må selvsagt ta et stort forbehold med tanke på retningslinjene i henhold til gjeldende smittvernregler).

 • Barn født i 2014: Tirsdager kl 18.00 - 19.00 på Mølladammen Skole
 • Barn født i 2015: Mandager kl 17.00 -18.00 i Lesterudhallen.

Påmelding:
https://www.superinvite.no/#/invitation/b5d62aa6024ab6a65a12c78c4c2d4efc

Allidretten er avhengig av dere foreldre. Hvis dere ønsker å være med å bidra ved å lede eller vise frem noen aktiviteter, kan man få aktivitetsavgiften refundert. Her trenger man ikke være tidligere verdensmester for å lede en aktivitet, det viktigste er at barna opplever glede og mestring ved å være aktive.

Informasjon og nyheter om allidrett finner dere under menyen "Aktivitetstilbud"


Har du spørsmål eller ønsker du å bidra? Ta kontakt med Anders Borthen Hassel, anders@lil.no
To fantastiske uker med Lommedalsuka 2020

Postet av Lommedalens IL den 14. Aug 2020

LOMMEDALSUKA 2020 - Takk for i år


Da er vi dessverre ferdig for denne gang. For noen uker dette har vært, med strålende vær, god mat, skyhøy idrettsglede og noen fantastiske deltakere. Tusen takk til alle ledere, instruktører og deltakere, dere har vært eksemplariske!


I år hadde vi utrolig  mange påmeldte deltakere, og vi bikket hele 550 påmeldte i 2020. Det er vi utrolig fornøyd med. Sammen med disse, har vi hatt oppimot 50 unge lokale trenere, ledere og/eller instruktører som har bidratt med sitt herlige nærvær, tålmodighet og lærervilje.

Vi håper alle har hatt en strålende uke og har hatt det gøy med venner, blitt kjent med nye barn og kanskje lært noe nytt? Håper vi sees neste år, da kanskje med med noen nye tilbud. For en ting er sikkert, LOMMEDALSUKA har kommet for å bli!

Husk å følg vår instagram konto for å se bilder fra dagens aktiviteter, og alle de andre dagene. @lommedalensidrettslag

Barn kan utøve flere idretter innen 48 timer

Postet av Lommedalens IL den 13. Aug 2020

Viktig presisering: Barn kan utøve flere idretter innen 48 timer

"Helsedirektoratet har oppdatert sin idrettsveileder. Barn og unge under 20 år kan drive med flere idrettsaktiviteter parallelt innen 48 timer og delta i flere grupper per uke."

Barn og unge under 20 år kan drive med flere idrettsaktiviteter parallelt og således delta i flere grupper per uke; for eksempel fotball en dag, svømming en annen dag og langrenn en tredje dag. For å begrense antall nære kontakter og således redusere risiko for smitte, bør det likevel vurderes å begrense antall aktiviteter per utøver dersom det innebærer deltagelse i mange ulike grupper. Av samme årsak bør bytte mellom ulike grupper innenfor samme idrett også begrenses.

Les hele innlegget på norges idrettsforbunds hjemmesider: https://fzfkxymj.mnm.as/r/103232/636014124/9208?l=nb-NOKommunale idrettshaller i Bærum åpner ikke før 24. august.

Postet av Lommedalens IL den 13. Aug 2020

Holder gymsaler og idrettshaller stengt


Administrasjonen prøver å skaffe alternative treningsarenaer til neste uke, og kommer tilbake så fort vi vet noe mer. Følg med på facebook siden til håndball og basket.


Les mer om vedtaket på budstikka
Mangler du lesestoff i sommer? Les "fra revunge til verdens beste" her

Postet av Lommedalens IL den 10. Jul 2020

Fra revunge til verdens beste


Datoen er 07. mars, 2020.

Vi befinner oss på Kvitfjell sammen med flere tusen andre ivrige alpin-fans. Sola står høyt på en kraftfull blå himmel i Ringebu kommune, og pulsen stiger når speakeren nevner at den neste på start er Aleksander A. Kilde, Lommedalens IL. Både han og vi vet at for å vinne verdenscupen sammenlagt, må han prestere på hjemmebane. Aleksander har aldri tidligere i sin profesjonelle karriere vært på pallen på Kvitfjell.

Han skyter fart ut ifra bua og nærmest flyr nedover utfor-løypa. Aleksander klokker inn på tiden 1:48:16. noe som gir ledelse. En enorm jubel fra hjemmepublikumet høres mens Aleksander vinker til publikum. Kan det holde når de øvrige verdensstjernene angriper bakfra? Det ender med 2.plass, 14 hundredeler bak Matthias Meyer.

Resultatet på Kvitfjell gjør at Aleksander A. Kilde leder verdenscupen totalt foran Alexis Pinturault. Nå gjenstår kun noen få renn før det hele skal avgjøres. Ekspertene tror det kan gå veien for Lommedalens store sønn.

Kvitfjell skulle vise seg å bli det siste rennet grunnet koronavirusutbruddet.
Aleksander Aamodt Kilde, Lommedalens IL, er vinner av verdenscupen i alpint sammenlagt


- Alltid klar for nye eventyr
Det var i Krydsbybakken det startet; i bakken vår. Aleksander vokste opp i Haugsåsen i en idrettsinteressert familie, med mor Kristin, far Einar og storebror Andreas.

- En blid og snill gutt, som lett fikk seg venner. Slik beskriver Kristin sin yngste sønn.
- Som barn var Aleksander en veldig aktiv, leken og fysisk gutt. Han var veldig hjemmekjær og likte seg best i sin egen seng, fortsetter Kristin. Han var et aktivt barn og Aleksander var alltid klar for å finne på noe med sine kompiser i Lommedalen, så skolen kom dessverre i andre rekke.  

- Han var flink, men absolutt ikke interessert. Han satt alltid ytterst på stolen klar til å løpe ut til venner for nye fysiske utfoldelser og eventyr.

Aleksander var som regel en pliktoppfyllende gutt med en veldig smittende latter, men Kristin føyer til at hun måtte heve stemmen noen ganger.

- Når det gjaldt hans prioriteringer rundt leksearbeid, hendte det nok at vi måtte si tydelig ifra. I Krydsbybakken trivdes Aleksander veldig godt, og han var svært fornøyd når han fikk være med storebror Andreas. Som ung gutt satte Aleksander av mye av tiden til aktivitet. 

- Øvelse gjør mester, og så aktiv som han var, ble han glad i og mestret mange idretter. I alpint, bandy og fotball deltok han i organisert trening, men vannsport og sykling var også høyt på listen. 

Det var en ting Aleksander sa tidlig ifra om til sin mor, og det var at han skulle bli idrettsutøver. 

- Det var ikke fordi han hadde mange idrettsidoler, men rett og slett fordi han elsket aktivitet og lek. For Aleksander skulle idrett være lek og moro.

- Et fantastisk alpinmiljø
- Du finner ikke et bedre alpinmiljø enn i Lommedalen. Det går igjen etter flere samtaler med familie, trenere og lagkamerater. En gruppe med engasjerte og ivrige trenere som stilte opp til enhver tid for å sette løype og ta med gruppen på flere treningssamlinger. Med Thorleif Gunhildrud, Torolf Bjørnsgård, Vidar Birkeland og Bente Dahlum i spissen, var det ikke rart Aleksander trivdes så godt på treninger. Gjennom alpinmiljøet fant han også fort tonen med bestekompisen, Endre Bjertness.

-Det jeg husker best fra alpinmiljøet i Lommedalen er det store engasjementet fra løpere, trenere og foreldre, sier Endre. 

-Det var alltid godt humør på trening, uansett vær; både på ski og barmark. Endre, som var både skikompis og nabo, tilbrakte mange timer sammen med Aleksander. Endre beskriver Aleksander som en helt rå lagkamerat, og han legger til at de ikke bare konkurrerte som alpinister. 

-Vi konkurrerte i alt mulig og motiverte hverandre til å bli bedre i alt fra ski til fotball, løping, bordtennis, basketball, stuping, ja, hva det enn måtte være. Både Endre og Aleksander opplevde miljøet og entusiasmen som en av de viktigste faktorene for at de tok stegene i ung alder. 

-Vi kjørte mange tunge barmarksøkter, bl.a. trappeløp og hopp i Kirkebybakken på mørke høstkvelder. Det var tøft, og vi gruet oss til den dagen i uken, men det var veldig motiverende når man kom i gang. Vi pushet hverandre alltid til å klare litt mer. Han forteller videre at gruppen satte ambisiøse mål med sprø treningsmetoder for å motivere til å nå langt. 

Tidligere toppalpinist, lagvenninne og Lommedalen-alpint kjører, Kristine Haugen, var selv involvert i gruppens «sprøe» treningsmetoder, og hun kan selv huske den fantastiske treningsgruppen i Krydsbybakken. 


-
 Alpinmiljøet i Lommedalen når jeg vokste opp var enestående. Når jeg sitter her og ser tilbake på mine år som revunge, har jeg bare positive minner og en haug med skiglede. Jeg tror du skal lete lenge etter et bedre sted å vokse opp for å bli alpinist. Revungene bevarte sitt fantastiske miljø med å reise rundt sammen med trenere og foreldre.

-Vi hadde foreldre som hjalp til som trenere og generelt med andre ting. Det var en dugnadsånd uten like, de ønsket å legge til rette for at vi skulle ha den beste treningen og det beste miljøet. Kristine var selv en som fikk smake på toppidrettslivet, og hun sier at for henne er det ingen overraskelse at Aleksander er der han er nå.

 -Han utfordret alltid seg selv, pushet grenser og ga seg aldri. Han var råsterk og hadde en kroppsbeherskelse uten like. Dette er kvaliteter han hadde fra starten og som han har tatt med seg videre. Han trente mer og var råere enn de fleste.

- Kloke valg, støttespillere og harde økter
 
Det er ingen nøyaktig oppskrift på å bli verdens beste alpinist, men det er ingen hemmelighet at man må like å trene mye. Thorleif Gunhildrud var en av trenere i Lommedalen Alpint, og han har fulgt Aleksander fra han var 9 år gammel. 

-Første gang jeg så han, var i Krydsbybakken som 4- åring der han tok heisen alene. Etter mangfoldige timer i bakken, startet Aleksander på alpint i Lommedalen sammen med en stor 1992-gruppe. 

-Gruppen bestod av 35 energiske og unge utøvere, og ved siden av meg, bestod trenergruppen av Bente Dahlum, Gerty Lund, Vidar Birkeland og Torolv Bjørnsgård. At Aleksander var talentfull og allsidig kunne man se tidlig, men det var også andre i gruppen som var på samme nivå. Så utviklingen hans hadde en jevn progresjon til han var ferdig utvokst. Hvem som blir god til slutt er vanskelig å spå, men Aleksander har tatt mange riktige valg underveis og holdt seg borte fra de store skadene. 

For Aleksander har virkelig tatt store steg og noen kloke valg opp gjennom årene, noe sportsjefen i alpint, Claus Johan Ryste, har vært vitne til. Han understrekker også hvor viktige en utøvers støttespillere er. 

-Som alle idrettsutøvere som bruker så mye tid på idretten som Aleksander har gjort, så har nok familien med mor, far og storebror vært helt avgjørende for at Aleksander har klart å bli så god som han er. Sportsjef Ryste bor selv i Lommedalen, og han trekker frem Lommedalen sitt skimiljø som et godt grunnlag for å kunne nå langt. 

-Treningsmiljøet, trenerne og bakken i Lommedalen i barnealder er viktig i en treningsgruppe med treningskultur og iver. En skiklubb med egen heis som gjør at man kan trene mye og variert sammen med likesinnede, har også vært en viktig forutsetning.

Det finnes ingen snarveier til suksess. Det er beinhard jobbing som skal kobles opp mot idrettsglede.

-En ting vi også vet er at man må stå mye på ski over lang tid. Man må utfordre seg selv teknisk og taktisk, og man må trene bredt for å bli en god skiløper. Skiteknikk kommer gjennom målrettet arbeid over veldig mange år. Samtidig må man føle glede over å stå på ski i alle mulige former for å utvikle «skifølelse». All trening er kanskje ikke like artig, derfor er gleden over aktiviteten i seg selv noe du bør ha med deg, poengterer Claus Ryste avslutningsvis.


- Lagkamerat og rollemodell
Aleksander skal ha stor ære for å ha kommet så langt, og han har lagt ned enorme mengder med trening for å nå verdenstoppen. Et fantastisk skimiljø, trenere som reduserte jobben sin for å legge ekstra til rette, en familie som alltid fulgte opp og en enorm støtte fra lagkamerater samt et «godt hode», har ført Aleksander dit han er i dag. Med et smittende smil, sin ydmyke personlighet og en latter som får enhver til å trekke på smilebåndet, er det ikke rart at han er populær og en fantastisk rollemodell.

- Han er ydmyk, hardtarbeidende og snill. Samtidig er han en arbeidshest, en nivåsetter og et bindingsledd mellom fartslaget og teknikklaget, forklarer OL-vinner, Kjetil Jansrud om sin lagkamerat. Aleksander og Kjetil har tilbragt mye tid sammen på landslaget. Hvem husker ikke Super-G rennet i Kitzbühel 24.januar.2020, da Aleksander kjørte inn til delt ledelse og det første han gjør er gi lagkompisen, Kjetil Jansrud, en detaljert løyperapport pr telefon. Kjetil kjører inn til seier og skryter Aleksander opp i skyene.

- Han tar vare på de rundt seg og sørger for at laget alltid er avhengig av ALLE for å lykkes, legger Jansrud til.

Vi spurte OL, VM og NM-mesteren om hva som skal til for å bli verdens beste alpinist. Kjetil tar frem tastaturet og skriver;

-Ved å ta de mulighetene som man ser, og også de som ikke er så lette å se. Samtidig tar du de mulighetene som er usynlige. Han er heller ikke i tvil om at Aleksander kommer til å fortsette på topp i flere år fremover.

- Han har en arbeidsmoral og en smartness enhver utøver misunner. Han har alltid vært flittig, nysgjerrig og har virkelig tatt steg og utviklet seg mentalt. Han løser oppgaver som en erfaren World-cup utøver og det viser seg nå med den store kula». Avslutningsvis tar vi bladet fra munnen og skal endelig finne ut hvem OL- og VM-mester Kjetil Jansrud mener har betydd mest for Aleksander gjennom reisen til å bli verdens best alpinist.

Hvem som har betydd mest for Aleks? Kjetil! Helt klart, Kjetil Jansrud. All day long.


 
Bærum Golfklubb tilbyr spillerett ut juli

Postet av Lommedalens IL den 8. Jul 2020

SPILLERET UT JULI

Vår samarbeidspartner Bærum Golfklubb kan tilby spillrett ut Juli til kun kr 1 990,-. Prisen inkluderer også en protime med en av deres kompetente trenere.

Les mer her
https://bmgk.no/…/…/tilbud-om-fritt-spill-i-juli-pa-barum-gk

Lommedalsmagasinet 2020 er ute

Postet av Lommedalens IL den 3. Jul 2020

Har du sjekket postkassen din?
Har du kanskje lest ferdig den siste krimboka fra Jo Nesbø og sliter med å finne noe nytt lesematerielle i sommer? Sjekk postkassen din, len deg tilbake i godstolen og les årets Lommedalsmagasin.

Lommedalsmagasinet 2020 har nå endelig blitt levert ut og vi kan anbefale årets magasin på det sterkeste. Les alt ifra G05 sin kamp mot brasil i Dana cup til Aleksander A.Kildes artikkel, "fra revunge til verdens beste". 


Historiens første basketcamp

Postet av Lommedalens IL den 1. Jul 2020

HØY STEMNING, VELLYKKET CAMP

Da er Lommedalen baskets aller første camp ved veis ende. Og det er ingen hvem som helst som har øst av sin kunnskap. Mandag var Harald Eika Frey og Ståle Frey instruktører, og tirsdag var det Nanna Sand som var hovedattraksjon. 24 deltakere har trent og lært og gått fornøyde hjem. Etter at coach Stig Omland hadde pøst på med sin kunnskap gjennom flere dager, var tiden til slutt inne for finaler og kåringer. Det ble mange jevne og spennende dueller.

Det var finaler for kåring av capens beste skytter både blant jenter og gutter. I jentefinalen ble til slutt Karin ganske suveren vinner. I guttefinalen var det langt jevnere, men Sindre trakk til sist det lengste strået.

Så var det duket for finale i 3 mot 3-turneringen. Finalen ble jevnspilt til siste slutt, men vinnere ble Tara, Viktoria, Markus og Jakob T.

Helt på tampen skulle campens MIP-er (Most Improved Player) og All Star-lag kåres. Alle coachene hadde avgitt stemmer. MIP blant jentene ble Tara. Mens Marius ble kåret til MIP blant guttene.

Følgende spillere ble tatt ut på campens All Star-lag: Astrid, Isabelle, Ella, Ola og Markus.

Vi gratulerer alle vinnerne!
Mange benyttet seg også av å bli med på den sosiale avrundingen av campen på Burudvann litt senere på ettermiddagen.

Vi vil benytte anledningen til å takke alle som har bidratt til avviklingen av campen, alle coachene og alle som har jobbet i kulissene både i forkant og under campen! Ting gjør seg ikke selv. Dere har gjort en kjempejobb!

Alt i alt må det være dekning for å si at dette ble en vellykket camp! Kanskje gir det inspirasjon til en form for gjentagelse senere? Flere foreldre har allerede ytret ønske om det.

Men nå skal vi alle unne oss en svært velfortjent sommerferie. Håper mange er inspirert til å trene gjennom sommeren! Vi sees til høsten!

Kontoret holder stengt i uke 29 og 30

Postet av Lommedalens IL den 29. Jun 2020

Administrasjonen ønsker alle en riktig god sommer.

Kos dere masse så gleder vi oss til å starte opp igjen i uke 31. Kontoret er stengt i uke 29 og 30.


Barne- og ungdomsidrett gjenåpner fra 1. august

Postet av Lommedalens IL den 24. Jun 2020

Full idrettsaktivitet for barn- og ungdom fra 1. august

– Jeg er glad for at jeg nå har fått anledning fra helsemyndighetene til å gjenåpne barne- og ungdomsidretten fra 1. august. Vi vet hvor viktig idrett er som møteplass og sosial arena for barn og unge over hele landet, og dette er nok et skritt i retning av normalisering i samfunnet, sier kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja. 

Les hele beskjeden fra regjeringen

https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/ytterligere-gjenapning-av-barne--og-ungdomsidrett-fra-1.-august/id2715666/?fbclid=IwAR1S9MNoCjOMAUibn9QGtUiTeByy4tXy1NaiZxBOX8ZQ2vs5E_aHc1IboGI 

Lommedalsuka åpner for håndballtilbud i uke 33

Postet av Lommedalens IL den 19. Jun 2020

Lommedalsuka åpner for håndballskole- og camp

I forbindelse med Lommedalsuka i uke 33 arrangerer Vestre Bærum LIL to tilbud til barn og ungdom. Et tilbud for de aller minste og et for de litt eldre. Vi holder til i begge våre haller, Lommedalen og Helset.Håndballcamp
Vestre Bærum LIL håndballcamp for kullene 2007-2005 mandag til onsdag i Lommedalshallen.

Det vil bli gjennomført temaøkter med fokus på grunnleggende tekniske øvelser, forsvars- og angrepsspill, avslutning- og keepertrening, fintetrening, samt noe styrke og skadeforebyggende øvelser. Vi ønsker å videreføre vårt fokus på mentaltrening med temaene tilstedeværelse, konsentrasjon og visualisering.

Ungdommene vil denne uka få møte kjente håndballprofiler.


Håndballskole
Vestre Bærum LIL håndballskole for kullene 2014-2008 fem dager i Helsethallen

Håndballskolen er et tilbud til alle, enten du allerede spiller håndball, eller har lyst til å prøve for første gang. Barna vil bli delt inn i grupper etter alder og hvor mye man kan om håndball. Det vil bli lagt opp til allsidig trening og lek, slik at barna har det gøy. Håndballskolen varer i fem dager fra kl. 09.00 til 15.00. Du får servert lunsj hver dag, men det kan være lurt å ha med drikke og noe frukt til mellommåltid.  

Barna vil denne uka få møte kjente håndballprofiler.  


MELD DEG PÅ NÅ!
https://www.superinvite.no/#/invitation/a7b23e6eefbe6cf04b8e62a6f0915550

Lommedalsuka - Uke 26 = FULLT

Postet av Lommedalens IL den 17. Jun 2020

Enorm pågang med påmeldinger, må stenge før

Nå er det ikke lenge igjen til Lommedalsuka starter. Som vanlig pleier vi å stenge påmeldingen 5 dager før oppstart, men med en enorm pågang med påmeldinger må vi dessverre stenge påmeldingen en dag tidligere en oppsatt.

Hvis det er noen som har glemt å melde seg på, da går det an å sette seg på venteliste. Dvs. at du kan få plassen hvis en annen deltaker melder forfall.

MEN, det er fortsatt plass i uke 33Aleksander A. Kilde æresmedlem i Lommedalens IL

Postet av Lommedalens IL den 13. Jun 2020

PRESSEMELDING FRA LOMMEDALENS IL

ALEKSANDER AAMODT KILDE UTNEVNT TIL ÆRESMEDLEM I LOMMEDALENS IL. 

Aleksander Aamodt Kilde, 27 år, ble på årsmøtet i idrettslaget 11. juni utnevnt til æresmedlem i idrettslaget.

Bakgrunnen for utnevnelsen av Aleksander Aamodt Kilde som æresmedlem er hans prestasjon i 2020 som vinner av den alpine verdenscupen sammenlagt. Med dette kan han med rette kalle seg verdens beste alpinist, og en slik prestasjon gir grunnlag for den usedvanlige æresbevisning det er å bli utnevnt til æresmedlem i Lommedalens IL i Bærum.


 

«Aleksander er en superstjerne i alpint. Men i Lommedalen kjenner vi ham som en jordnær utøver som har vært medlem i idrettslaget fra han begynte å stå på ski og frem til i dag, som alltid stiller opp for klubben og våre utøvere», sier styreleder Ole Reistad i Lommedalens IL. «Vi er stolte av ham og hans familie som tok ham med i bakken, vi er stolte av at han alltid har kjent seg hjemme her i Lommedalen skisenter (https://lommedalenskisenter.no/) og vi er glade for å kunne vise at vi setter pris på ham i et sterkt idrettsmiljø som favner alle».

Aleksander Aamodt Kilde har en lang karriere bak seg på ski fra han var alene i bakken som 4-åring i den lokale alpinbakken Krydsbyløypa, opprinnelig stukket ut av Birger Ruud. Han har gått på alpinlinje på Dønski videregående skole, det lokale Toppidrettsgymnas Ungdomsskole (NTG-U), vunnet Europacupen sammenlagt, sitt første verdenscuprenn i 2016 og verdenscupen i super-G i 2015/ 16. Som så mange ganger før var han sommeren 2019 innom siste gang for en pep-tolk med de unge utøverne i Lommedalen, da sammen med Leif Kristian Haugen, en av våre andre utøvere Lommedalens IL er svært stolte av og som er med oss i tykt og tynt.

Aleksander Aamodt Kilde fører med dette arven videre fra Rune Velta, utnevnt til æresmedlem i Lommedalens IL etter å ha vunnet 2 verdensmestertitler/ 4 medaljer i hopp i Falun i 2015.


Bli med på "Over fjell og daler" i sommer

Postet av Lommedalens IL den 10. Jun 2020

Over skog og hei --> Over fjell og daler

«OverFjellogDaler» vil gå parallelt med konkurransen «OverSkogogHei» og de vil ikke ha noen innvirkning på hverandre rent poengmessig. Turmål som har (Overfjellogdaler) i navnet inngår kun i denne konkurransen. Vi håper å få inn så mange forslag som overhodet mulig og venter med å sette i gang konkurransen til skoleferien starter. Konkurransereglene offentliggjøres nærmere.  

Det vi trenger av dere som registrerer turmål for vår nye konkurranse er:

 • Stedsnavn
 • Koordinater hvis det er mulig å oppdrive
 • Kort turbeskrivelse (Startsted, m.mer)
 • Vanskelighetsgrad (lav, middels, høy)
 • Km eller tid det tar

 

Send dette til mats.sjuve@lil.no

På forhånd, tusen takk for at dere deler deres turperler med oss. Håper vi sammen «runder» Norge i sommer 


Over Skog og Hei - 1000 deltakere!

Postet av Lommedalens IL den 9. Jun 2020

Tid for premiering for mai måned

Endelig er det dags for en liten premieutdeling, og vi har en annen helt sinnssyk melding å informere om. I helgen passerte vi 1000 deltagere og ikke mindre enn 20 000 registrerte turmål!


Med det sagt, så kan vi gå over til premieringen for mai måned. 
- Topp 100 mest aktive deltagere i mai: 1 stk. gavekort på Verket sport (verdi 500,-). 
- Aktive deltagere plassering mellom 101-300: Lunsj for to på Brunkollen
- Aktive deltagere plassering mellom 301-500: 4 stk. skoleboller hos Brunkollen
- Aktive deltagere uavhengig plassering: Turkurv fra LIL


Vi trekker vinnere i løpet av denne uken og annonserer her og på Facebook siden vår.

Dagsorden til årsmøtet i Lommedalens Idrettslag

Postet av Lommedalens IL den 4. Jun 2020

Dagsorden til årsmøtet i Lommedalens Idrettslag 

torsdag - 11. juni 2020

kl. 19.00 i klubblokalet i Lommedalshallen

 

Til behandling:

 1. Godkjenne de stemmeberettigede.
 2. Godkjenne innkallingen, sakliste og forretningsorden.
 3. Velge dirigent, sekretær(er) samt 2 representanter til å underskrive protokollen, stipend, æresbevisning og minne.
 4. Behandle Lommedalens IL årsmelding 2019, herunder gruppenes årsmeldinger, samt redegjørelse for sammenslåingen av LIL og VBIF
 5. Behandle Lommedalens IL regnskap 2019, kontrollutvalgets beretning og revisors beretning.
 6. Behandle innkomne forslag og saker:

Kommet inn 2 sak: Trivselsregler og Barneidrett satsing 

 1. Fastsette medlemskontingent for 2021
 2. Vedta idrettslagets budsjett for 2020
 3. Behandle Virksomhetsplan for Lommedalens IL
 4. Behandle Lommedalens IL organisasjonsplan.
 5. Foreta følgende valg
  a) Leder og nestleder, 2 styremedlemmer og 2 varamedlemmer
  b) Kontrollutvalg med 2 medlemmer og ett varamedlem
  c) Årsmøtet gir styret fullmakt til å utnevne de som skal representere idrettslaget på tinget eller organisasjoner idrettslaget er tilsluttet og gis fullmakt til å ta økonomiske beslutninger innenfor de budsjettrammer som ble vedtatt på årsmøtet. 
  d) Valgkomite med leder og 2 medlemmer og 1 varamedlem for neste årsmøte.
  e) Eventuelt øvrige valg i henhold til idrettslagets organisasjonsplan. 

Vi minner om at sakspapirer til årsmøte kan fåes ved henvendelse til lil@lil.no. 


Vel møtt!

Med vennlig hilsen

LILs Hovedstyre

Bærum kommune med oppdaterte retningslinjer for organisert trening

Postet av Lommedalens IL den 29. Mai 2020

Da har vi mottatt oppdaterte reningslinjer fra Bærum kommune. Dette er noen av hovedpunktene, resten kan man lese 

 • Det tillates nå at barn og unge opp til og med 19 år kan trene innendørs og utendørs med mindre avstand enn 1 meter i grupper på inntil 20 personer. 
 • Unntaket fra anbefalingen om en meters avstand gjelder kun for trening og idrettsaktiviteter. Idrettsarrangementer, som kamper, cuper og stevner, reguleres av covid-19-forskriften §13. Der er det krav om minst 1 meters avstand og inntil 50 personer. 
 • Det forutsettes grundig renhold av alle kontaktpunkter (f.eks. håndtak, målstolper, baller, blinker, hekker, mm) i forkant og etterkant av aktiviteten. 
 • Innendørs trening kan tillates med inntil 2 treningsgrupper i normalidrettshall av gangen . 

 

Last ned hele den Bærum kommunes oppdaterte retningslinjer.

Retningslinjer idrettsanlegg <--- Last ned

Lommedalens Idrettslag ønsker alle medlemmer en riktig flott 17.mai feiring

Postet av Lommedalens IL den 17. Mai 2020

Lommedalens Idrettslag ønsker alle medlemmer en riktig flott 17.mai feiring.
Alle fire tilbudene kjøres som normalt i Lommedalsuka.

Postet av Lommedalens IL den 15. Mai 2020

Alle fire tilbudene kjøres som normalt i Lommedalsuka.

- Vi åpner også opp for påmelding til Tine Fotballskole i begge ukene i Lommedalsuka. Som alle sikkert vet vil det også være noen retningslinjer under fotballskolen, og dette vil vi komme ut med nærmere oppstart. Det blir allikevel en flott uke med fotballøvelser, mestring og masser av latter.

- *Breddeidretten gjennomføres i uke 26 og 33 på lik linje med tine fotballskole, med restriksjoner. Her vil vi det gjennomføres ulike idretter som ikke bryter med idrettenes retningslinjer. Noen av idrettene vil være, golf, SUP (Stand Up Padling), sjakk, tennis og mye mer.

- Kultur/Drama tilbudet har det allerede kommet flere påmeldinger før "Corona-pausen". Vi åpner nå igjen for flere påmeldinger.

- Fotballcampen vil også bli gjennomført som normalt i uke 26. Eneste er at i uke 26 vil det være et begrenset antall plasser ved påmelding. Det fotballgruppen gjør da, er å åpne for en ny camp i uke 32. Meld deg på ved link under.

Meld dere på, så gleder vi oss til en super uke.
Lommedalsuka - Uke 26
https://www.superinvite.no/#/invitation/12fb63ba1566cb03484e1e5e290a73f4


Lommedalsuka - Uke 33

https://www.superinvite.no/#/invitation/a7b23e6eefbe6cf04b8e62a6f0915550


Fotaballcamp - Uke 32
https://www.superinvite.no/#/invitation/437d46a857214c997956eaf0e3b21a55


*Ettersom situasjonen er litt annerledes i år, informerer vi alle som ønsker å delta på breddeidrett at aktiviteten kan avlyses hvis antall deltakere er for lav. Husk å meld dere på breddeidrett innen 8.juni. Da har vi god tid til å gi beskjed hvis den må avlyses. Vi vil selvfølgelig tilbakebetale påmeldingavgift.
Årsmøtet 2020 i Lommedalens Idrettslag

Postet av Lommedalens IL den 11. Mai 2020

Årsmøtet 2020 i Lommedalens Idrettslag

avholdes

torsdag 11. juni kl. 19.00 i klubblokalet i Lommedalshallen

 

Til behandling: 

 1. Godkjenne de stemmeberettigede.
 2. Godkjenne innkallingen, sakliste og forretningsorden.
 3. Velge dirigent, sekretær(er) samt 2 representanter til å underskrive protokollen.
 4. Behandle Lommedalens IL årsmelding 2019
 • herunder gruppenes årsmeldinger.
 • herunder en redegjørelse om sammenslåingen av LIL og VBIF
 1. Behandle Lommedalens IL regnskap 2019 i revidert stand.
 2. Behandle innkomne forslag og saker.
 3. Fastsette medlemskontingent for 2021.
 4. Vedta idrettslagets budsjett for 2020.
 5. Redegjørelse for sammenslåingen av VBIF og LIL
 6. Behandle Lommedalens IL organisasjonsplan.
 7. Foreta følgende valg
  a) Leder og nestleder
  b) 4 styremedlemmer og 2 varamedlemmer
  c) Øvrige valg i henhold til årsmøtevedtatt organisasjonsplan jf. pkt. 10
  d) 1 revisor
  e) Årsmøtet gir styret fullmakt til å utnevne de som skal representere   idrettslaget på tinget eller organisasjoner idrettslaget er tilsluttet og gis fullmakt til å ta økonomiske beslutninger innenfor de budsjettrammer som ble vedtatt på årsmøtet. 
  f) Valgkomite med leder og 2 medlemmer og 1 varamedlem for neste årsmøte.

 

Forslag som ønskes behandlet på Årsmøtet, må være hovedstyret i hende senest 

tirsdag 26. mai. Alle innkommende saker vil bli lagt ut på vår nettside. 

 

Alle dokumentene vil bli gjort tilgjengelige senest én uke før årsmøtet på våre nettsider eller ved henvendelse til lil@lil.no 


Med vennlig hilsen

Lommedalens IL

Ole Reistad

Styrets leder


Gradvis oppstart, fortsatt store begrensninger

Postet av Lommedalens IL den 9. Mai 2020

Gradvis oppstart, fortsatt store begrensninger

Aller først - TAKK! Vår erfaring er at alle medlemmer har gjort sitt beste for å bidra til å overholde de rammene LIL har satt selv på trening og aktivitet. Nå tar idrettslaget nye steg mot mer aktivitet, men det er fortsatt store begrensinger på hvor mange vi kan være og hva vi kan gjøre i LILs anlegg. Hovedstyret ønsker å bidra til aktivitet, så alt vil bli gjort for å legge til rette og planlegge.

I korte trekk – som tidligere MÅ vi følge Folkehelseinstituttets smittevernregler; håndvask og fysisk avstand. I utendørsanlegg er nå egenorganisert aktivitet tillatt, for idrettslaget kan vi ha treningsgrupper på inntil 20 personer med minst en meters avstand. Fotballmålene låses opp fra 11. mai og fremover og vi får nå nettene på plass. Det er bra!

For våre idrettshaller er situasjonen en annen – LIL må bruke neste uke for å finne ut hvordan aktivitetene kan gjennomføres på en god måte, i tett kontakt med Bærum kommune. Ved de fleste skoler i kommunen skal idrettshall/gymsal benyttes til ordinær undervisning og de vil i den forbindelse ikke kunne åpnes for aktivitet på kveldstid og i helger. Hvis vi får anledning til det, vil vi prøve ut treninger i tråd med kommunale retningslinjer og de spesifikke retningslinjene for hver enkelt særidrett.

Til slutt – takk til ansatte, i arbeid som permitterte! Det er mange av dere, dere har måttet være litt politi og litt helsepersonell – eller så har dere bare vært hjemme som så mange andre av oss. Vi nærmer oss en normalsituasjon, men det er et godt stykke igjen, som dere alle skjønner.

 

Takk også til dere medlemmer som lojalt holder dere til rammene vi setter, tar en tur ‘Over skog og hei’ – og viser tillit ved å være medlemmer, støtte opp med treningsavgifter og påmeldinger selv om usikkerheten er stor – ingen medlemmer, intet idrettslag!

 

Mvh

Ole Reistad

Styreleder

93266908

LOMMEDALEN FYA – FOTBALL INNKALLING TIL ÅRLIG MØTE

Postet av Lommedalens IL den 4. Mai 2020

LOMMEDALEN FYA – FOTBALL

INNKALLING TIL ÅRLIG MØTE

Årlig møte for Lommedalen fotball avholdes som videomøte tirsdag 12.05.20 kl. 20.00.

De som ønsker å delta på møtet må melde fra om dette til undertegnede på es@attivo.no senest søndag 10.05.20 kl. 20.00.  Det blir etter dette sendt ut innkalling til teamsmøte til de som har meldt seg på.

Saker på møtet :

 1. Godkjenning av innkalling og dagsorden
 2. Valg av dirigent og referent
 3. Valg av noen til å signere referat
 4. Gjennomgang av regnskap for FYA med tilhørende underregnskap for året 2019
 5. Gjennomgang av årsberetning for FYA for 2019
 6. Innstilling av fotballavgift for 2020
 7. Informasjon og status ifm. corona
 8. Informasjon om baneprosjekt/undervarme
 9. Innstilling av styre for FYA for 2020.
 10. Eventuelle saker som ønskes fremmet fra FYA til årsmøte i hovedstyret.

Saker som ønskes behandlet under sak 10 må fremmes til leder i FYA senest innen søndag 10.05.20 kl. 20.00 på e-post til es@attivo.no .

 

Mvh,

Espen Strand - Mobil : 46 62 82 18

Påskekonkurransen - Vinnere!

Postet av Lommedalens IL den 1. Mai 2020

Vinnere av påskekonkurransen

- Hovedpremie (Hoka joggesko levert Verket sport, verdi 1699,-)
Andre Jensen

- 2 stk. suppe (levert Brunkollen)
Anne Mette Hollan

- 4 stk. skoleboller (levert Brunkollen)
Hilde Alfstad

- LILs turpakke
Runa Systad


Ettersom påmeldingen til denne konkurransen gikk over all forventning har vi bestemt oss for å endre noe på premiereglementet vårt. Les mer om dette på: http://www.trimpoeng.no/i/lommedalenil/


Sommerprogram 2020

Postet av Lommedalens IL den 27. Apr 2020LAST NED PDF FILEN FOR STØRRE FORMAT
Mandagsturer 2020


Her er Damegruppa på tur på Vensåskollene og vi har akkurat reist oss etter en fin pause med mat og mye prat. Utsikten var upåklagelig
Utetrening fortsatt - viktig med ansvarsfulle ledere!

Postet av Lommedalens IL den 26. Apr 2020

Utetrening fortsatt - viktig med ansvarsfulle ledere!

LIL fortsetter en forsiktig holdning til all trening – det avgjørende leddet i kjeden ser ut til å være tilgang på ansvarsfulle ledere på LILs baner og for LILs grupper.

LILs ansatte trenere i fotballen har ledet daglige økter på Lommedalsbanen for ulike kull ned til 2008. Nå planlegger LIL inkludere 2009, men nå kommer klubben til et punkt hvor det er sentralt å overføre de gode erfaringene til flere voksne i idrettslaget – hvis vi skal klare å ivareta den forsiktige og trygge linjen vi har fulgt hele tiden. Slik er våre prinsipper for den videre oppstarten av treninger:

 1. Alle rammer fra Bærum kommune, NIF og andre følges til punkt og prikke. Det er viktig å være tydelig, vår erfaring er derfor at vi holder oss til de anbefalingene som er gitt. Det er foreløpig ikke laget gode rammer om innedørstreninger, derfor lar vi dette ligge inntil videre.
 2. LILs ansatte i ledelsen av treningene. Dette betyr at alle treninger skal skje under ledelse av en ansatt fra LIL, enten gjennom at de er tilstede eller ved at opplæring og rammer er avtalt med disse. Vi kommer til å prøve oss med å dra inn stadig flere ansvarsfulle ledere – foreldre og unge voksne ungdomstrenere – i dette arbeidet, men vi organiserer alle grupper opp mot en av våre dyktige ansatte.
 3. Gradvis utvidelse. Vi har startet opp med 2008-kullet nå, og planen er å gå videre med 2009-kullet i fotball i neste omgang. Før vi åpner videre vil vi forsikre oss om at de vi drar inn som ansvarsfulle ledere – foreldre og unge voksne ungdomstrenere – er i stand til å holde den stramme linjen i trening, oppstart og avslutning.

På en eller annen måte har nå flere grupper satt i gang treninger og vi ser gjerne at flere gjør dette – men innenfor de rammene vi har trukket opp her!

God trening, god helg og takk for hjelpen – vi er avhengig av å overholde rammene for å få lov til å trene, med aksept fra foresatte og med støtte fra kommunen,

Ole Reistad

Styreleder

Tlf. 932 66 908

Håndballgruppen etablere et sportslig utvalg

Postet av Lommedalens IL den 25. Apr 2020

Håndballgruppen etablere et sportslig utvalg

Bli med og gjør Vestre Bærum LIL håndball til et flott sted for alle å være med!

Vi skal etablere et sportslig utvalg, og ser etter en leder for utvalget og 5-6 personer som brenner for å sikre et best mulig tilbud og aktivitet for alle spillere, trenere og foreldre i klubben. Vi ser for oss en god blanding av personer med håndballfaglig kompetanse og annen spisskompetanse. 

Utvalgets oppgaver vil blant annet være å videreutvikle sportslig rammeplan og implementere denne blant spillere, trenere og foreldre, kompetanseutvikling (trenere/spillere), følge opp trenere/trenerkontrakter, bidra til enhetlig utvikling av lag, skape og opprettholde et godt samhandlingsrom samt ivareta både jentene og guttenes tilbud.

Håndballgruppa er dugnadsdrevet og vi trenger nettopp din hjelp til å være med og drive klubben. Vi ser etter engasjerte folk som brenner for og kan fylle et eller flere av punktene under:

- Leder av sportslig utvalg
- Sportslig ansvarlig for barnehåndballen 
(12 år og yngre) 
- Sportslig ansvarlig for ungdomshåndballen 
(13-18 år), 
- Skadeforebygging
- Ernæring 
- Coach/mentaltrener
- Dommeransvarlig

 


Vi hører gjerne fra deg. 
Kontakt gruppestyreleder Jonas Røstad (jonas.roestad@gmail.com 414 78 014) hvis du har spørsmål eller ønsker å bidra.

Vårslippkampanjen med 30% rabatt og 5% bonus

Postet av Lommedalens IL den 24. Apr 2020

Vårslippkampanjen med 30% rabatt og 5% bonus

Våren er offisielt i gang og mange har fått tid til å gjøre klar uteplassen. Flügger Andelen feirer starten på utesesongen med sin Vårslipp kampanje og ønsker å gi alle medlemmer et meget godt tilbud. Vi har mange kunder innom våre butikker om dagen. Er de klar over at de kan støtte Lommedalens Idrettslag gjennom Flügger Andelen? 

30% rabatt og 5% bonus!

Vårslippkampanjen varer fra 27.04-09.05 og innebærer at vi gir hele 30% rabatt til de som ønsker å støtte Lommedalens Idrettslag når de handler hos Flügger. I tillegg får dere selvfølgelig 5% bonus som alltid. 


Bærum GK inviterer til Trollgolf

Postet av Lommedalens IL den 20. Apr 2020

TROLLGOLF 2020

Trollgolf er inngangen til golf for våre aller minste, og all innlæring skal ha leken i fokus. Følelse av mestring. Utvikle basisferdigheter, få barna til å glede seg til å spille og trene.

Hva skjer på trollgolf?
Dette er introduksjon til golf for våre aller minste, all innlæring skal ha leken i fokus. Målgruppen er barn fra 4 – 8 år, og målsetningen med Trollgolfen er å skape et ”sosialt og hyggelig miljø med Golf”.

Forventninger til spillere: Ha det gøy sammen, lek og moro, stille på trening og aktiviteter, positiv og gjøre sitt beste
 

Les mer og meld deg på her:
https://bmgk.no/juniorer/trollgolf

Oppdatert informasjon - Anleggstilgang

Postet av Lommedalens IL den 18. Apr 2020

Innendørsanlegg holdes fortsatt stengt – utetrening i forsiktig oppstart

Hver dag gir LIL nye erfaringer med organiserte treninger utendørs, og fra neste uke starter også 2008-kullet opp enkle aktiviteter. Vi er avhengige av alle voksne, foreldre og trenere, står frem som forbilder for våre unge aktive – derfor, vær våkne, oppmerksomme og tenk på deg selv som et viktig forbilde der du som voksen holder avstand og tar vare på eget utstyr!

I flere av LILs grupper har det nå blitt gjennomført treninger utendørs. LILs Coronautvalg med daglige ledelse og styret er i daglig dialog med gruppeledere og trenere om hvordan idrettslaget kan komme tilbake i aktivitet, og vi trenger konstruktivt engasjement for å få dette til. Alt som skjer i idrettslaget nå krever mer opplæring, flere ressurser og klarere spilleregler enn noen gang, samtidig er vi avhengig av at alle tar smittesituasjonen på alvor og er gode forbilder.

Foreløpig holdes hallene stengt, LIL er i dialog med Bærum kommune om hvordan disse skal brukes når skolene starter opp. I denne forbindelse må vi klarlegge rutiner for vask og renhold, og det er for øyeblikket ingen aktiviteter som kan gjennomføres bedre innendørs enn ute akkurat nå. I løpet av neste uke kan det hende at det kommer avklaringer opp mot aktiviteter i hall, men dette kan også ta lengre tid.

Derfor – vel møtt til trening, vær et forbilde i alt du gjør og hjelp oss med å ta steg for steg! Vi minner om suksessen LILs Trimpoeng: http://www.trimpoeng.no/i/lommedalenil med premier fra Verket Sport (https://sport1.no/butikker/verket-sport/), også hjemmetrening (https://www.lil.no/blog/post/157596/lommedalens-ils-hjemmetrening-challenge?ispage=true) med hash-tag’en #lilhjemmetrening

LIL kommer tilbake med oppdatering på nettet også neste uke, god helg!

Ole Reistad

Styreleder

Tlf. 932 66 908
Påskekonkurranse - Premieutdeling

Postet av Lommedalens IL den 16. Apr 2020

Påskeregistreng over all forventning


I løpet av påsken har det blitt registrert 4000 turer fra tilsammen 600 deltagere. 
Det er helt overveldende for oss i klubben at så mange har blitt med på "Over Skog og Hei". 
Vi vet også at det er en del mørketall (i positiv fortegn) ettersom mange av dere ikke registrerer alle familiemedlemmer. 

Påskekonkurranse
Vi lovet premier og nå er påskekonkurransen vår over. Vi kontakter de heldige i løpet av uken og poster gave og utdeling på våre sosiale medier. Så husk å følg Lommedalens idrettslag på instagram (@lommedalensidrettslag). 

De heldige vinnerne av påskekonkurransen vil få noen flotte premier.
- Et par løpesko fra hoka fra Verket sport (Verdi 1699,-).
- 4x skolebrød fra Brunkollen

- 2x suppe fra Brunkollen
- En påskekurv med forskjellig turutstyr. 


Vi takker samtidig Verket sport og Brunkollen som bidrar med noen fantastiske premier. De vil igjen være en av flere som kommer med premier til Over Skog og Hei sine konkurranser utover året.

Ikke slutt å gå nå. "Over Skog og Hei" har konkurransetid til 31.10 og vi kommer til å arrangere mindre konkurranser og trekke premier jevnlig til aktive deltagere.

Fortsett å benytt hashtagen #liloverskogoghei hvis dere publiserer bilder på deres instagram. Vi reposter på vår story slik at alle kan få se din tur "over skog og hei".

Idrettslagets tilbud - Corona perioden

Postet av Lommedalens IL den 14. Apr 2020

Håper alle har hatt en strålende påskeferie og kost seg med sine kjente og kjære.
I denne perioden ønsker idrettslaget å tilby ulike aktiviteter, utfordringer og tilbud vi kan gjøre "sammen" med riktige restriksjoner. Her er noe av det vi kan anbefale dere å gjøre, følge med på og drive med.


Over Skog og Hei - Trimpoeng

Lommedalens Idrettslag har startet en trimkonkurranse. Dette gjør vi på bakgrunn av at vi ser mange av dere bruker naturen vår, noe som er fint i disse dager. Samtidig registreres det også at vi hopes opp ved de mest populære og kjente turplassene våre. Vi håper at vi med en trimkonkurranse kan motivere og inspirere dere alle til å teste ut nye turmål. Bare i løpet av påsken har det blitt registrert 4000 turer fra tilsammen 600 deltagere!!


LES MER HER

LILHJEMMETRNENINGSCHALLENGE

Lommedalens IL ønsker å se hvor kreativ du og/eller din familie er på å holde dere i aktivitet hjemme i disse dager. Post din mest kreative og motiverende treningsøvelse, eller bare rett og slett et kult triks på 15-30 sekunder på din Instagram med hashtagen #lilhjemmetrening.
Vi poster alt på instagramkontoen vår

FIFA20 Turnering
Lommedalens ILs – FIFA20 Turnering
Vi inviterer alle medlemmer i Lommedalen Idrettslag til FIFA20 turnering. Det er tre ulike nivåer å melde dere på. En SUPER FINALE vil bli live streamet. Følg med på instagramkontoen for informasjon og link.
Følg med på kampoppsett og resultater på instagramkontoen vår.
Bildekonkurranse (Over Skog og Hei)

Vi vet mange av dere koser dere på turer i nærmiljøet vårt. 1046 turer for å være nøyaktig Vi vil gjerne at dere tar øyeblikksbilder fra turene deres. Derfor kjører vi på med en månedlig fotokonkurranse (månedens bilde). Tagg oss #Lommedalensidrettslag #liloverskogoghei på Facebook eller Instagram og vinn fine premier. Følg oss på instagram også. @Lommedalensidrettslag. God tur. 

Instagramkonto (Idrettslaget)

Her skjer det mye om dagen. Her publiseres det nesten daglig nye poster, eller reposter bilder fra våre medlemmer som er på tur, flott natur og andre nyttige formål. 
Følg oss, @lommedalensidrettslag

LIL SMAK - Måltid på 1, 2, 3!

Her kan du finne sunne og raske måltider som idrettslaget anbefaler. Både oppskrift og video følger med hver rett. Er man kanskje lei av brødskiver med salami til lunsj, igjen! Klikk deg innpå siden og la deg friste av noen gode retter. Hva med noen scones til lunsj neste dag??MER INFO HER
https://www.lil.no/p/46019/lil-smak    
Anlegg fortsatt stengt til 3. påskedag

Postet av Lommedalens IL den 8. Apr 2020

Anlegg fortsatt stengt til 3. påskedag – LIL vurderer oppstart av aktiviteter etter påske.

Norges Idrettsforbundet (NIF) åpnet opp for å starte opp organisert utendørsaktivitet i idrettslagene og Lommedalens IL følger nå opp for idrettslaget. Etter påske vil det starte opp aktiviteter for 2007 og eldre, under ledelse av kyndig personell fra LIL. Trenerne i LIL forbereder nå dette i samarbeid med naboklubbene og tester ut hva slags øvelser som kan egne seg innenfor det stramme regelverket som myndighetene har satt i verk.

All aktivitet skal godkjennes av et eget Coronautvalg som hovedstyret har etablert, bestående av styreleder Ole Reistad, daglig leder Marianne Fjelberg, styremedlem Irene Janssons, samt relevant gruppeleder. Ansvaret for idrettslag som tilrettelegger for aktivitet er beskrevet på NIFs nettsider og Lommedalens IL skal ivareta klubbens ansvar på en forsvarlig og ryddig måte.

I påsken vil alle anlegg fortsatt være stengt og vi ber alle innbyggere i Lommedalen og Bærums Verk respektere dette. Dette har fungert etter hensikten så langt og er vårt alle bidrag til dugnaden. La oss fortsette dette frem til etter påske, takk til alle for ditt lille bidrag ved å ikke bruke banene i disse dagene.

God påske til alle medlemmer!

Ole Reistad

Styreleder

Tlf. 932 66 908

Lommedalens FIFA20 Cup - 1.runde for nivå 1 og nivå 2

Postet av Lommedalens IL den 6. Apr 2020

1.runde for nivå 1 og nivå 2 er klare

Da er 1.runde i Lommedalens FIFA20 turnering trukket. Husk å følg alle regler som er satt. Les dem godt og masse lykke til.


1.runde må spilles innen tirsdag kl. 18:00.
Dere arrangerer kampene med selv ved å bruke telefonnr eller
gamernavn. Dersom dere ikke får kontakt eller spilt innenfor tiden, skal den som har forsøkt å ta kontakt for å spille kampen gi beskjed til - 41320214. Denne spilleren vinner på walkover.

Innrapportering av kamper
Ta skjermbilde av resultatet og send det til administrator - 41320214
eller erik@lil.no
Viktig at gamernavn er synlig!


Regler:

 • Hvis uavgjort etter 90 min. Omkamp!
 • Plattform: PS4
 • Ikke FIFA Ultimate team
 • Modus: Online treningskamper med vanlige lag (alle tillatt)
 • Omganger: 6 min
 • Hastighet: Normal
 • Best av 1 kamp


Baner og anlegg Corona-stengt i påsken

Postet av Lommedalens IL den 4. Apr 2020

Baner og anlegg Corona-stengt i påsken

Midt i alle tiltak og ferietid, vil Lommedalens IL minne om at baner og anlegg er Corona-stengt i påsken! Ta derfor vare på dine medmennesker med å gå foran; ikke bruk baner og anlegg selv om det er fristende når du har tid og ønsker å være aktiv, vi trenger at alle går foran som eksempler for hverandre.

Bærum kommune har åpnet opp for at vi kan starte med organiserte treninger utendørs, foreløpig er vår beslutning at det vil skje over påske. Vi vil beskrive hvordan dette vil skje med en oppdatering i påskeuken. Dette gjelder også treninger i regi av andre grupper i idrettslaget.

Stengte baner og haller gir andre muligheter; LILs Trimpoeng: http://www.trimpoeng.no/i/lommedalenil er én mulighet med fine premier fra Verket Sport (https://sport1.no/butikker/verket-sport/), også hjemmetrening (https://www.lil.no/blog/post/157596/lommedalens-ils-hjemmetrening-challenge?ispage=true) med hash-tag’en #lilhjemmetrening funker bra. Lommedalen IL støtter ALLE gode initiativer lokalt for at du kommer deg ut, i bevegelse, uansett hva det er!

God påske til alle i Lommedalen, på Bærums Verk, Rykkinn som ser fram til å være aktive sammen – vi i LIL ser fram til det like mye som dere, samtidig som vi sammen må ta ansvar for hverandre og smittefaren!

Mvh

Styreleder - Ole Reistad

Over skog og hei - Trimkonkurranse

Postet av Lommedalens IL den 2. Apr 2020

Over skog og hei - Trimkonkurranse

Vi i Lommedalens idrettslag respekterer, men begynner å se oss lei av Covid-19. Derfor har vi etter nøye vurdering bestemt oss for å kjøre ut konseptet vårt Over skog og hei. 

Dette gjør vi på bakgrunn av at vi ser mange av dere bruker naturen vår, noe som er fint i disse dager. Samtidig registreres det også at vi hopes opp ved de mest populære og kjente turplassene våre. Vi håper at vi med en trimkonkurranse kan motivere og inspirere dere alle til å teste ut nye turmål. 

Vi har plassert ut "poster" på kjære og nære, samt kanskje mer ukjente og fjerne lokasjoner i Bærumsmarka og Kroksskogen. Postene bør være noe for alle. Både lavterskelturer, men også de mer krevende for de som ønsker seg en real utfordring. Deltagelsen er helt gratis!!! I tillegg vil vi premiere de deltagerne som er aktive gjennom året, samt trekke noen fete hovedpremier etter endt sesong. 

Vi liker å se på oss som en aktiv litta bygd, la oss bevise det gjennom en kollektiv turmønstring i 2020. Vi gleder oss til å se deg på tur 


Du finner informasjon under menyen "aktivitetstilbud" og "Over skog og hei".
Meld deg på der eller klikk direkte her: http://www.trimpoeng.no/i/lommedalenil


Lommedalens IL FIFA20 turnering

Postet av Lommedalens IL den 31. Mar 2020

Lommedalens ILs – FIFA20 Turnering

Vi inviterer alle medlemmer i Lommedalen Idrettslag til FIFA20 turnering.

Meld dere på via superinvite innen 2.april kl 23.59. 


Det er tre ulike nivåer å melde dere på.

Nivå 1 – Profesjonell

Nivå 2 – Semi-profesjonell

Nivå 3 – Nybegynner


For å se oppsett følg med på hjemmesiden til idrettslaget. Der vil det også bli publisert når kampene må gjennomføres. 

Kampene som spilles på hverdager må spilles etter skoletid

Dere arrangerer kampene med selv ved å bruke telefonnr eller gamernavn. 

Dersom dere ikke får kontakt eller spilt innenfor tiden, skal den som har forsøkt å ta kontakt for å spille kampen gi beskjed til - 41320214. Denne spilleren vinner på Walk over. 


Regler:

•    Hvis uavgjort etter 90 min. Omkamp!

•    Plattform: PS4

•    Ikke FIFA Ultimate team

•    Modus: Online treningskamper med vanlige lag (alle tillatt)

•    Omganger: 6 min

•    Hastighet: Normal

•    Best av 1 kamp 


Innrapportering av kamper 

Ta skjermbilde av resultatet og send det til administrator - 41320214 eller erik@lil.no

Viktig at gamernavn er synlig! 


MELD DEG PÅ HER
https://www.superinvite.no/#/invitation/1cd035a313edec52ac8f69c27aba683fLommedalens IL permitterer – og ber om DIN støtte

Postet av Lommedalens IL den 30. Mar 2020

Lommedalens IL permitterer – og ber om DIN støtte!

Lommedalens IL er i likhet med andre idrettslag rammet av koronaepidemien. I tråd med retningslinjer fra myndighetene, og som en del av den nasjonale dugnaden for å beskytte risikogrupper og redusere trykket på våre felles helsetjenester, er våre anlegg stengt og all aktivitet er opphørt inntil videre.

Hovedstyret i Lommedalens IL har på denne bakgrunn tatt den vanskelige beslutning om å permittere alle midlertidig ansatte i hele idrettslaget, i tillegg til ansatte der idretten er på vei ut av sesong (basket, langrenn, alpint, håndball). Hovedstyret går til et slikt tiltak ut fra at klubben i første rekke skal bruke ressursene på å skape aktivitet sammen med medlemmene. Når det ikke er mulig må vi på best mulig måte ta vare på de midlene klubben rår over til forholdene igjen ligger til rette for å skape aktivitet for alle i dalen.

Dette påvirker oss alle. De som i dag permitteres fra Lommedalens IL er våre egne ungdommer som tjener litt på å gjøre mye for mange andre. Vi håper å snart ha de alle tilbake i aktivitet for deg og oss i Lommedalen.

Når vi nå ser oss nødt til å gå til steget å permittere ansatte trenger vi DIN forståelse og støtte. Vi ber derfor om romslighet når treningsavgifter og medlemskap skal betales. For deg som nå trenger et håndslag fra oss – ta kontakt – så kommer vi oss igjennom dette sammen. Vi tar gjerne i mot deres tilbakemelding på dette og på forslag dere har på hvordan vi skal håndtere denne situasjonen til beste for klubb og alle dere medlemmer.

På vegne av Lommedalens ILs hovedstyre,

Ole Reistad

Styreleder

Lommedalen Skisenter tenner hjerter

Postet av Lommedalens IL den 28. Mar 2020

90 fakler og mye jobb

Torsdag, rundt kl 20:00 var det mange som sperret øyne opp mot Lommedalen Skisenter. Det var ikke bare den lokale befolkningen som stå å så på det vakre lysende hjerte oppe i bakken. Budstikka ønsket å vite hvem som stod bak denne varme tanken.

Les på Budstikka hvem og hvorfor det var et stort hjerte i bakken i går

https://www.budstikka.no/nyheter/alpinbakker-tenner-hjerter-kall-det-gjerne-en-liten-stafett/575650!/?fbclid=IwAR0hl8clyoMe6ZpAmg3Al8F7G9FuYfmyE1vS6iLwPbK9sU-dXvcLrDPvYoc

 
Barneidrettsforsikringen dekker også egentrening

Postet av Lommedalens IL den 24. Mar 2020

Nå dekker barneidrettsforsikringen også egentrening

Barneidrettsforsikringen utvides slik at den også dekker egentrening så lenge forbudet mot organisert idrett fra Folkehelseinstituttet varer. Normalt sett dekker barneidrettsforsikringen kun organisert aktivitet.

Les mer på NIF sine sider:
https://www.idrettsforbundet.no/nyheter/2020/na-dekker-barneidrettsforsikringen-ogsa-egentrening/?utm_source=Make%20Nyhetsbrev&utm_medium=email&utm_campaign=Registrering%20av%20økonomiske%20konsekvenser%20for%20idrettslag&utm_content=Registrering%20av%20økonomiske%20konsekvenser%20for%20idrettslag+95747
Lommedalens ILs hjemmetrening challenge

Postet av Lommedalens IL den 23. Mar 2020

LOMMEDALEN ILs HJEMMETRENING CHALLENGE
#lilhjemmetrening

Selv om vi må være hjemme, trenger vi å røre på oss.
Lommedalens IL ønsker å se hvor kreativ du og/eller din familie er på å holde dere i aktivitet hjemme i disse dager. Vi trekker ut en vinner som imponerer oss mest, som får en flott premie.

Post eller send oss din mest kreative og motiverende treningsøvelse, eller bare rett og slett et kult triks på 15-30 sekunder på din Instagram med hashtagen
#lilhjemmetrening. Challenge tre av dine kompiser eller bekjente ved å tagge dem, og se hva de klarer å dra opp fra hatten. Vi reposter de tre mest kreative og kuleste treningsvideoene hver uke. Alle kan delta!
Vær med å motivere og inspirere andre til å trene hjemme.

Følg med og se alle som deltar. Følg
#lilhjemmetrening på instagram.
Alle poster blir tatt med, så lenge de er hjemme og/eller i egen hage.


Hjemmetreningsøvelser

Postet av Lommedalens IL den 20. Mar 2020

Begynn dagen med å trene litt da vel!

Våre anlegg er stengt, og all organisert aktivitet er innstilt.
Dette er likevel ingen grunn til ikke å holde seg i form. Enten du pleier å være aktiv eller ikke, er det ingen som har godt av flere uker på sofaen uten å være syk.
Gruppene våre har derfor lagt ut egentreningsprogram til våre utøvere på sine hjemmesider og facebook sider. Her kan våre utøverne klikke seg inn og finne et spesifisert treningsopplegg til sin idrett.
 

Mandag vil vi lansere en morsom og kreativ «utfordring» til deg som utøver og/eller hele familien, så følg med på våre Facebook sider.

Vi ønsker dere lykke til og ta vare på hverandre

Se intervjuet med Aleksander A. Kilde

Postet av Lommedalens IL den 17. Mar 2020

God Morgen Norges intervjue med Aleksander A. Kilde 


For en snau uke siden vant Lommedalens egen Aleksander A. Kilde verdenscupen sammenlagt. I likhet med andre så sitter han hjemme i leiligheten sin, men fant likevel tid til et intervju med God Morgen Norge.


Har du ikke sett intervjuet, så klikk videre på linken under og se innslaget på tv2sumo:
Idrettsanleggene stenges med umiddelbar virkning

Postet av Lommedalens IL den 14. Mar 2020

Idrettsanleggene skal stengtes med umiddelbar virkning

Bærum kommune har gått ut til idretten med at idrettsanleggene skal stengte med umiddelbar virkning fra klokken 18.00 torsdag 12.3. 

Vi minner om at våre anlegg er stengt og oppfordrer alle våre medlemmer til å følge dette og rådene fra FHI. Dette er et naturlig bidrag til den nasjonale dugnaden for å forhindre spredning av smitte og skjerme utsatte grupper så langt det er mulig.

Mvh

Lommedalens IL
Ole Reistad
Styrets leder


Lommedalens IL stopper all aktivitet med øyeblikkelig virkning

Postet av Lommedalens IL den 12. Mar 2020

Lommedalens IL har registrert at de nasjonale særidrettsforbundene (blant annet fotball, langrenn, basket, håndball) stopper alle breddeaktiviteter. På denne bakgrunn stopper Lommedalens IL alle aktiviteter i regi av idrettslaget med øyeblikkelig virkning, også alpinbakken (Krydsbyløypa) frem til mandag 13. april. Dette er et naturlig bidra til den nasjonale dugnaden for å forhindre spredning av smitte og skjerme utsatte grupper så langt det er mulig.

Norge Idrettsforbund har på grunn av Koronaviruset gitt idrettslag muligheten til å utsette årsmøtet fram til 15. juni. Vi kommer tilbake med ny dato etter hvert. 

Lommedalens IL vil komme tilbake til med ukentlig oppdatering i ukene fremover av hvordan idrettslaget håndtere denne situasjonen fremover. 

Kontakt daglig leder Marianne Fjelberg på tlf. 47327200 hvis det er noen spørsmål..


Mvh

Lommedalens IL

Ole Reistad

Styrets leder


Aleksander. A. Kilde vant verdenscupen sammenlagt

Postet av Lommedalens IL den 12. Mar 2020

Aleksander A. Kilde har i dag vunnet verdenscupen i alpint sammenlagt

En gladsak i disse koronatider. Lommedalens IL har fått en verdensmester.

Etter at FIS måtte avlyse de siste rennene i Slovenia, stod Kilde på toppen av sammenlagt listen. Aleksander kan endelig løfte krystallkulen for første gang i karrieren. Feiring av Aleksander blir det selvfølgelig, så følg med for nærmere informasjon... 

Gratulerer så sykt mye Aleksander. 

Ny informasjon vedrørende koronatiltak fra Idrettslaget

Postet av Lommedalens IL den 10. Mar 2020

Lommedalens IL følger utviklingen lokalt tett ang. Koronasmitte, og gjør løpende risikovurderinger opp mot Folkehelseinstituttets anbefalinger ved f. eks. store arrangementer: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/rad-og-informasjon-til-andre-sektorer-og-yrkesgrupper/anbefalinger-ved--store-arrangementer-knyttet-til-koronasmitte-i-norge/

I den forbindelse har vi vært nødt til å avlyse et arrangement som innebærer økt risiko for smitte, gitt risikofaktorene beskrevet av Folkehelseinstituttet. 
Samtidig prøver vi på en ansvarlig måte å bidra til at også våre medlemmer kan gjennomføre sine planlagte aktiviteter så langt det er mulig, ett viktig verktøy er tilgjengelig Antibac eller tilsvarende, samtidig ber vi alle være ekstremt nøye med håndvask. 

Vår håndtering er avhengig av at vi får presis tilbakemelding på om vi har medlemmer som er smittet eller hvor det er mistanke om smitte. I så tilfelle ber vi dere ta kontakt med lagleder/ trener, som igjen vil ta kontakt med daglig leder i Lommedalens IL. For øvrig ber vi medlemmene forholde seg til de anvisninger som helsemyndigheter eller lokale myndigheter gir på nett eller i media.


For oss er konsekvensene av disse rådene at vi i tråd med råd fra helsemyndigheter utøver føre-var prinsippet, dvs.: 

 • at man ikke skal håndhilse
 • at man sender ut informasjon både til utøver og lag/klubber som kommer til våre arenaer om at utøvere (og publikum) med symptomer på luftveisinfeksjon eller som er i karantene ikke skal delta
 • at trener/lagleder fra besøkende lag/klubber skal spørres om noen utøvere har luftveisinfeksjon eller er i karantene
 • at alle besøkende lag/klubber skal melde tilbake til ansvarlig arrangør i LIL (lil@lil.no) om noen utøvere får påvist Koronavirus inntil 14 dager etter avholdt arrangement
 • at alle arrangementer av en viss størrelse skal godkjennes i dialog med LIL sentralt.

 

For ytterligere informasjon og generelle spørsmål, ta kontakt med daglig leder Marianne Fjelberg, tlf.: 47327200

Med sportslig hilsen
Lommedalens IL
Styrets leder
Ole Reistad


VIKTIG MELDING!!

Postet av Lommedalens IL den 9. Mar 2020

På grunn av de nye retningslinjene fra Bærum kommune for å utsette og redusere smitte av koronaviruset, ser vi oss nødt til å avlyse SKILEIK denne uken (uke 11). Vi vil vurdere varigheten løpende, og ny info vil komme så snart vi vet mer.

Kommunen anbefaler å holde alle arrangementer på klasse-, trinn- eller avdelingsnivå, og utsette større fellessamlinger. 
Dette gjelder større foreldremøter med flere deltagere enn én klasse eller én barnehageavdeling. – Større forsamlinger for medarbeidere, elever og foresatte utsettes. Med en større forsamling regnes mer enn 50 deltagere.

Vi beklager på det sterkeste de utfordringer dette skaper for hver enkelt, men vi har, slik situasjonen er nå, ikke annet valg.

For evt. spørsmål, ta kontakt med Marianne Fjelberg på lil@lil.no

Drop-in fysioterapi på Vest Helse

Postet av Lommedalens IL den 5. Mar 2020

Lommedalens IL tilbyr gratis drop-in time på Vest Helse

Lommedalens IL har et tett og fodt samarbeid med Vest Helse, og har hatt et ønske om å få en kontaktperson for spillere/utøvere i Lommedalen. Vi kan nå meddele at vi har endelig inngått en slik avtale.

Hver onsdag mellom kl 18:00 og 19:00 kan idrettslagets medlemmer bestillefysioterapikonsultasjon hos idrettsfysioterapeut Maya Rosvoll.

Bestill time ved å ringe 67 150 150 eller send e-post til maya@vesthelse.no

Informasjon om LommedalsUka 2020

Postet av Lommedalens IL den 3. Mar 2020

Sommeren 2020 er det endelig tid for LommedalsUka

Det er ikke lenge til påmeldingen for Lommedalsuka åpner, men vi ønsker å informere alle om hvilke tilbud man kan delta på.

LommedalsUka vil tilby ulike aktiviteter til alderen 7 år og opp til 15 års alderen. Noen av våre tilbud har de fleste deltatt på før, men vi åpner også helt nye, spennende og gøyale aktiviteter som vil treffe flere barn og unge. LommedalsUka ønsker å treffe alles interesser.

Tilbudsoversikt og informasjon om LommedalsUka 2020 finner du her
https://www.lil.no/p/45006/lommedalsuka


Overrekkelse av pantepenger til VIVIL

Postet av Lommedalens IL den 10. Feb 2020

Håndballjente født 2005 gir sin pant til VIVIL

Førstkommende torsdag har vi invitert VIVIL til Helsethallen. 
Våre håndballjenter - f.2005 skal nemlig overrekke pantepengene de har samlet inn gjennom deres panteaksjon. La oss skape god stemning og vise en enorm idrettsglede rundt overrekkelsen av panten til VIVIL. 

Håper vi ser deg på i Helsethallen torsdag!


Ser etter nye kandidater til fotballstyret

Postet av Lommedalens IL den 10. Feb 2020

Innspill til kandidater til fotballstyrets støttefunksjoner

Valgkomitteen har fått i oppdrag med å komme opp med 2 kandidater til støttefunksjoner under fotballstyret og 1 kandidat som sportslig ansvarlig i styret. Kjenner du/dere til en eller flere som kunne tenke seg å være med å hjelpe til med fotballen i Lommedalen IL? Vi leter etter personer som ønsker å gi det lille ekstra for at fotballen i LIL fortsatt skal være en bra plass for fotballglade barn, ungdom og voksne. 

Det er ønskelig med 1 person som kan være materialforvalter, 1 som er dommeransvarlig og 1 sportslig ansvarlig.

Spre dette budskapet ut til de ulike lagene.gene. 

Send navn og mobil nr til en av mailadressene nedenfor. Frist 25/2

rolf.ole.jensen@gmail.com eller drude.markussen.eik@gmail.com


Mvh

Valgkomiteen

Lommedalen Fritidsklubb

Postet av Lommedalens IL den 6. Feb 2020

Vi ønsker å invitere til Lommedalen Fritidsklubb hver fredag

Det er med stor iver at vi nå kan ønske velkommen til vår nye fritidsklubb i Lommedalshallen. 

Dere kjenner kanskje til konseptet "Åpen hall" som vi tidligere har tilbudt barn og unge i Lommedalen / Bærums Verk. Nå vil vi også åpne opp for sosialt samvær i klubbhuslokalene i hallen på fredager mellom kl. 19:00 - 22:00. Vi har engasjert en gruppe ungdom som vil være tilstede på kveldene, som samtalepartnere og aktivitetsledere. 

Det vil bli muligheter for kjøp av mat og drikke disse kveldene. Vi ønsker å holde en sunn profil, og vil legge vekt på å tilby næringsrik og god mat. Vi gleder oss til å ta imot ungdommene i dalen og håper at vi sammen kan skape en trygg og sosial møteplass for alle.


Kontaktperson
Mats L. Sjuve - mats.sjuve@lil.no - 93622053

Håndballskole i vinterferien

Postet av Lommedalens IL den 5. Feb 2020

Vi inviterer til håndballskole i vinterferien 2020

Det blir tre dager med fokus på teknikk og ballbehandling, samtidig som vi skal ha det morsomt sammen. Håndballskolen ledes av håndballgruppas to ansatte og flere av våre ungdomstrenerne.  

Håndballskolen vil foregå i Helsethallen mandag til onsdag i vinterferien fra 09:00 - 15:00. 

De påmeldte vil få servert to måltider, ett hovedmåltid og et måltid med litt diverse frukt senere på dagen. Spillerne vil også få et produkt fra vår klubbkolleksjon.

Påmelding til håndballskolen finner du der:  https://www.superinvite.no/#/invitation/7e185cc0ad0a719c730af5354d7142c1
Fin lokale turnering for de yngste årsklassene

Postet av Lommedalens IL den 5. Feb 2020

PÅMELDING ÅPNET

BLNO klubben Ammerud Basket har gleden av å invitere til denne tradisjonsrike turneringen for 48. gang. 

Ammerud Open er en av de største turneringene i Norge, og vil i år framstå i ny og forbedret form. I fjor deltok 73 lag. Flere av Norges beste spillere, trenere og dommere har gode minner fra vår turnering. La Ammerud Basket bidra til en fin avslutning på årets sesong.


Vi har med dette gleden av å invitere til Ammerud Open 2020 som avholdes for 48. gang helgen 8-10 mai.
 Dra nytte av earlybird! Meld laget på før 1. Mars. Selve påmeldings fristen er 1.april. 

Følg lenken for mer info.
https://www.ammerud-open.no/?fbclid=IwAR2DUKhyqxUzptWISwyC_2ApbSvSjRl812IBmP9Nebrs8gizRlGDJb4_JD0

«Unge utøvere - Trening, helse og prestasjon»

Postet av Lommedalens IL den 5. Feb 2020

Foredrag med Jorunn Sundgot Borgen
Unge utøvere - Trening, helse og prestasjon


Lommedalens Idrettslag har gleden av å invitere ungdom, trenere og foresatte til foredrag med Jorunn Sundgot Borgen, tirsdag 25.02 – kl 18:00 i klubblokalet i Lommedalshallen.

Jorunn er professor på idrettsmedisinsk seksjon på NIH og har spesielt engasjert seg i kvinnehelse, spiseforstyrrelser, unge utøvere, toppidrett, ernæring og idrettsernæring.

Jorunn vil ha fokus på temaet; trening, helse og prestasjon. Hun er svært opptatt av unge utøvere og hvordan de over tid skal kunne få anledning til å oppleve gleden ved å drive idrett og samtidig opprettholde god helse

 Vi ønsker dere velkommen til et lærerikt foredrag.

Lommedalen Eat Move Sleep Cup

Postet av Lommedalens IL den 30. Jan 2020

Påmeldingen til årets Eat Move Sleep Cup er endelig åpen!!


Klikk deg inn på siden til EMS Cupen og les om årets cup.

https://fotball.lil.no/p/33276/eat-move-sleep-cup
Klubbmiljøet er nøkkelen

Postet av Lommedalens IL den 28. Jan 2020

Les hva helgens Budstikka skrev om noen av Lommedalsutøverne våre, og andre bærum utøvere. (Må ha Budstikka+ abonnement)

https://www.budstikka.no/vintersport/baerum-viser-verden-vinterveien/561778!/?fbclid=IwAR0B9GwBTX4UN_8R8O_6kFyEhmzvovTT2SopPiw1jqWD7D0zTwfEsZmBJQA

(FOTO: Karl Braanaas - Budstikka)

Damegruppas 85 års jubileum

Postet av Lommedalens IL den 21. Jan 2020

Referat fra Damegruppas 85 års jubileum 17. januar 2020

Det var invitert til middag på Værtshuset Bærums Verk i anledning Damegruppas 85 års jubileum. 17. januar 1935 ble Damegruppa stiftet. 

Disse var til stede ved årets jubileum:

Tove Thoren m/ Svein

Unni Engen

Solfrid Meek Fotland m/ Kjell

Reidun Dahle Olsen

Anne Mari Brathaug m/ Bjørn

Ingunn Sætervadet

Gudrun Rognerud m/ Heljar

Liv Enersen Normann 

Liv Nystrøm Astad m/ Harald

 

Vera Olavsen m/ Olav

 

Det var invitert til en treretters middag kl 1800. Vi ble møtt med en velkomstdrikk med bobler. Middagen besto av:

 • Kongekrabbe fulgt av ett glass hvitvin.
 • Elg Indrefilet med grønnsaker og rødvin.
 • Hvit sjokolademoss med multer og kaffe. 

Liv Enersen Normann ønsket velkommen og det var spesielt hyggelig at vi 10 damene som møtte var til stede. Vi har i mange år vært medlemmer og møtt til mange kveldsturer, dagsturer, gruppemøter, dugnader, årlige middager som avslutning på sommerturer og før teater og konserter samt fester opp gjennom årene. 

Tove holdt en fin tale for mangeårig sekretær Liv E. N. som holder et fast grep om det meste damene foretar seg. Det var rosende ord, og noen ble litt på gråten med tanke på at dette kanskje vil ta slutt. Vi greier ikke å rekruttere nye og yngre damer. Liv fikk en stor blomsterbukett som takk fra alle damene.

Etterpå, før hovedretten, sang vi en skålevise, slik at hvitvinsglasset ble tømt til gangs.

Hovedretten kom og ble spis. Kjøttet var godt og vel dandert på tallerken. Glassene fikk stadig påfyll av rødvin og stemningen var god.

Etter at tallerkenene var tatt ut, var et tid for mimring. Liv E.N. holdt tale om Damegruppas tilblivelse. Mye av talen som omhandlet damenes meritter gjennom 85 år ble holdt på «litt haltende» rim. Alt er mer utførlig beskrevet i damegruppas tre håndskrevne referatbøker.

Så kom desserten og kaffen. Da tallerkenene var tomme nok en gang, takket Svein for maten og for at damene var så rause at mennene også fikk være med. Han forsøkte seg nok en gang med medlemskap, men det blir det ikke noe av.

Et dikt fra det første rennet i Krydsbyløypa som åpnet i 1939 ble også lest etter desserten. Der var det 12 kjente lommedalsdamer med.

Det var noen av damenes bærende krefter som vi savnet på festen vår.

 • Reidun Bye Nystrøm, æresmedlemmet vårt, ble operert for gallestein i romjulen. Hun er fremdeles rekonvalesent, men er skrevet ut fra sykehus og rehabiliteringsopphold. Midlertidig bor hun hos datteren. Reidun er like gammel som Damegruppa. Hun har ledet gymnastikken for damene i Lommedalen i mange år. Hun er ivrig tilskuer til fotballkamper i dalen vår.
 • Eva Ruud er alvorlig syk og vil nok ikke kunne gå tur med oss i fremtiden. Formen varierer og hun tar en dag av gangen. Eva har vært sekretær i Damegruppa i mange år og har vært ivrig til å følge oss på turene våre.
 • Kari Aamodt ville vi gjerne hatt med oss, men hun takket nei, da hun ikke lenger orket slike sammenkomster. Kari har foreslått og vært leder for mange turer. Hun har god lokalkunnskap om Lommedalen og kan fortelle oss mye historie. 

Etter fire gode timer med mye prat og god mat løste selskapet seg opp og vi takket hverandre for en hyggelig kveld.

20.01.2020
 LEN
Middagsservering

Postet av Lommedalens IL den 13. Jan 2020

MIDDAGSSERVERING I VARMESTUA

Varmestua har i uke 3 begynt med middagsservering fra kl. 17:00.
Du kan velge mellom stor og liten porsjon. Nye retter hver uke.

Klikk deg inn på linken under for å bestille dagens rett.

Alt er hjemmelagd!


Bestill middag her
https://varmestua.wufoo.com/forms/z1nsnrl80044g9d/?fbclid=IwAR2oi0lmb5kDltoSDh-2L_RVABKZM0jvdUk2ncm2ZXcU3Iv2mNv69MhOmsg

Velkommen Mats Sjuve - Lommedalens nye aktivitetsleder

Postet av Lommedalens IL den 8. Jan 2020

Ny ansatt inn for å legge mer til rette for aktiviteter og ungdom

Lommedalens IL startet året 2020 med å ansette Mats L. Sjuve som aktivitetsleder. Her vil han jobbe mye med å tilrettelegge aktivitetstilbudene våre, samtidig som han skal engasjerte flere unge i idrettslaget.

Vi tok en prat med Mats da han ankom på kontoret i januar. De fleste vet hvem Mats er, da han jobber som lærer på Mølladammen skole, og jobbet i LommedalsUka i fjor som leder av Breddeidretten. Breddeidretten ble startet av Idrettslaget i 2017 av Kjetil Røine, og vi fant fort ut at dette tilbudet var kommet for å bli. Å ta over ansvaret fra Kjetil Røine var ingen en lett oppgave, mtp hvor profesjonelt og populært tilbudet er. Mats tok utfordringen på strak arm, og igjen ble breddeidretten en mega suksess. Nå tar han på seg ansvaret som aktivitetsleder i idrettslaget, og ser frem til å kombinere to jobber som han kommer til å trives godt med.

Vi ble nysgjerrige, og spurte Mats om hva var det med denne stillingen som interesserte han?

- Det var først og fremst idrettslagets store engasjement for å skape et enda bedre sosialt, idrettslig og kulturelt tilbud her i nærmiljøet. LIL ser muligheter fremfor begrensninger. Som lærer ved Mølladammen ser jeg også verdien av et tett samarbeid mellom skole og fritidsaktiviteter/tilbud.Daglig leder i Lommedalens IL, Marianne Fjelberg sier seg storfornøyd med hennes nye medarbeider og legger til hvorfor hun åpnet opp for en slik stilling: 

Lommedalens IL ønsker å utvide sitt samfunnsansvar og legge mer til rette for ungdom som ønsker uorganisert idrett. Vi ønsker også å bidra til å skape lavterskelaktiviteter for hele familien. For at vi skal kunne videreutvikle allerede etablerte aktiviteter har vi ansatt Mats Sjuve som aktivitetsleder. 

Mats setter også seg klare mål med jobben han skal gjøre, og understrekker at han ønsker å skape enda bredere og bedre fritidstilbud for barn og unge i Lommedalen. Han kan ikke vente med å starte, og er allerede i gang med planleggingsfasen med nye aktiviteter, samtidig som han også skal gjøre våre allerede etablerte tilbud enda bedre.


Vi ønsker Mats Sjuve velkommen i teamet, og ser frem til en fantastisk 2020 med deg på laget.